Nebojša Čović tvrdi da sve o atentatu na premijera Srbije zna "frizerka s Novog Beograda", bivši kruševački tužilac, izvesni Batica i Sneki iz 'Frigostroja'!?! Čović: Nisu potrebna pojašnjenja, sve je jasno...

Bivši potpredsednik Vlade Nebojša Čović potpuno je šokirao javnost tvrdnjom da sve detalje o ubistvu premijera Zorana Đinđića 2003. godine zna izvesna "frizerka sa Novom Beograda"! Pored "frizerke", Čović je u svojevrsnom rebusu spomenuo i "kruševačkog tužioca", izvesnog "Baticu", kao i Sneki iz firme "Frigostroj"!?!

 

Necenzurisana pitanja

Nebojša Čović je juče odgovarao na pitanja navijača KK Crvena zvezda na sajtu tog kluba, čiji je inače predsednik. Jedno od pitanja bilo je i ko je ubio premijera Đinđića. Na ovo pitanje on je doslovce odgovorio:

Što se tiče Zorana, s kojim sam mnogo iskrenije i bliskije sarađivao od mnogih koji se i dan-danas pozivaju na njegov lik i delo, to pitajte "frizerku" sa Novog Beograda. A možete da pitate i bivšeg kruševačkog tužioca ili Baticu i Sneki iz "Frigostroja". Možda na njih naletite u jednom prestižnom hotelu ili u restoranu "Pilence", možda tamo naiđete i na još neke koloritne likove pretežno obojene u žuto...

Kada smo ga juče pozvali da pojasni ovaj više nego čudan odgovor, Čović nam je poručio da nema potrebe za dodatnim pojašnjenjima!?!

- Odgovorio sam na sva necenzurisana pitanja. I svima je sve jasno... - rekao je Čović, odbijajući svaki dalji razgovor na ovu temu.

Mesto sastajanja: "Možda na odgovorne za Đinđićevo ubistvo naletite u jednom prestižnom hotelu ili restoranu "Pilence"...", Nebojša Čović

S druge strane, advokat Đinđićeve porodice Rajko Danilović kaže da nema predstavu o čemu govori Čović.

- I ja se pitam šta znače ova imena. Čović se igra vrlo ozbiljnom temom i verovatno pokušava da bude duhovit, a to je vrlo neumesno. Posebno jer su njega dovodili u vezu sa celom tom pričom... Politička pozadina ubistva se neće otkriti sve dok se konkretno ne pokrene to pitanje. Nije dovoljno samo da se stekne politička volja da se to najavi, već treba neko to i da realizuje - ističe Danilović.

 

Klupko se odmotava

Na drugoj strani, lider SRS Vojislav Šešelj uveren je da ovo nije šala i da Čović "verovatno zna" o čemu priča.

- Ne znam te ljude o kojima Čović govori jer sam u vreme Đinđićevog ubistva već bio u Hagu. Ono, međutim, što sigurno znam jeste da će se Đinđićeve prave ubice naći tek kada se otkrije politička pozadina ubistva Mileta Lukovića Kuma i Dušana Spasojevića Šiptara. Njih su policajci mučili i ubili po direktnom nalogu vrha vlasti koju su, između ostalih, činili upravo Čović, Čeda Jovanović i Dušan Mihajlović. Čović je svestan da se klupko odmotava otkad sam to javno rekao... - zaključuje Šešelj.

Činjenice:

* premijer Srbije i lider DS Zoran Đinđić ubijen je 12. marta 2003. godine ispred zgrade Vlade Srbije
* za organizovanje atentata na 40 godina zatvora osuđen je Milorad Ulemek Legija
* na istu kaznu osuđen je i Zvezdan Jovanović, neposredni izvršilac ubistva
* politička pozadina ovog ubistva nikada nije otkrivena

(informer.rs)

Scroll to top