BalkansPress

Dobro došli!

Predsednik Tomislav Nikolić otkrio je da je ugovorio sa Aleksandrom Vučićem da nakon odlaska sa čela države nastavi da radi kao veza za Rusiju i Kinu!

Nikolić je time potvrdio pisanje „Alo!” da odlazi u savetnike i to za mesečnu platu od najmanje 10.000 evra.

Naime, Nikolić je u intervjuu za jedan list rekao da će, u dogovoru sa Vučićem, „nastaviti da pomaže Srbiji”.

- Ne znači da nastavljam političku, već radnu karijeru. Ugovarali smo kako mogu da pomažem prijateljstvom koje sam ostvario sa predsednicima mnogih država, posebno Rusije i Kine - rekao je Nikolić, ne precizirajući koje će radno mesto dobiti.

 

Ovime je Nikolić potvrdio pisanje našeg lista od pre mesec dana, kada smo ekskluzivno objavili da će nakon odlaska sa mesta šefa države dobiti neko savetničko mesto za, naravno, ogromnu platu.

- Iako je Nikolić još tokom predsedničke trke uporno zahtevao od Vučića da dobije premijersko mesto, shvatio je da od toga nema ništa. Vučić je kategorično odbijao da mu tu funkciju prepusti, te kada je video da je vrag odneo šalu i da bi mogao da ostane i bez opcije za pregovaranje ukoliko se prikloni nekom drugom predsedničkom kandidatu, Nikolić je tražio finansijski najisplativije rešenje. Tako je između nekada najbližih saradnika ugovoreno da Nikolić nakon odlaska sa mesta predsednika Srbije dobije poziciju u nekom savetodavnom telu nezavisne organizacije, koja bi se bavila azijsko-srpskim odnosima. Bukvalno bi se osnovalo novo telo kako bi se njemu dala funkcija, koja i nije bitna, već plata, koja bi trebalo da bude astronomska - čak i više od 10.000 evra - naveo je tada dobro obavešten izvor „Alo!”.

Ova informacija nije iznenadila ni političke analitičare, koji su ocenili da je tako nešto i bilo očekivano. Ono što je pak ostalo neizvesno jeste šta će biti sa fondacijom njegove supruge Dragice, koja od svog osnivanja posluje pod vrlo sumnjivim okolnostima, a uprkos brojnim pokušajima, javnost je sve ove godine ostala uskraćena za podatke ko tačno daje novac Fondaciji, te na šta se tačno taj isti novac troši. Iako su pre gotovo mesec dana inspektori odeljenja za privredni kriminal MUP-a Srbije dobrano prečešljali rad Fondacije, dobro upućeni tvrde da će se sve zabašuriti i ostati bez epiloga. S obzirom na to da će njen suprug ostati u bliskoj saradnji sa visokim državnim vrhom, takav razvoj situacije i ne iznenađuje. No ostaje da se vidi hoće li Tomislav uspeti da Fondaciju svoje supruge drži mimo zakona i pravila.

(Izvor: Alo.rs)

Scroll to top