Goran Marković i njegov sin Ðorđe (24) iz ivanjičkog sela Pridvorica slaviće 2. maj kao novi rođendan, jer su preživeli susret “prsa u prsa” – sa medvedom.

Prema Goranovim rečima, on i sin krenuli su u šumu Crepujnik kako bi spremili nešto drva za prodaju.

– Radili smo dosta pa smo se i zamorili, kako to mi seljaci radimo, predahnuli smo uz malo jela koje smo poneli, ali samo što smo seli, čulo se neko šuškanje. Ispred nas na put je iskočila srna – pripoveda Goran i dodaje da su se i njenom pojavom iznenadili.

 

Sin je, prema njegovim rečima, odmah pošao ka traktoru po telefon kako bi fotografisao srnu, ali se sa druge strane puta čulo lomljenje granja.

– Pomislili smo da je možda još jedna, pa smo obojica pošli ka traktoru da je bolje vidimo, ali je pred nas izašla ogromna mečka i krenula pravo ka nama – kaže Marković, preneo je Glas zapadne Srbije.

U tom strahu, potrčali su ka traktoru gde im je stajala sekira i motorna testera.

– Sin je dohvatio sekiru, ja motornu testeru, od silnog straha nisam mogao da je upalim, a mečka je bila sve bliže nama – navodi Goran.

U zadnjem trenutku je kako kaže, uspeo da pokrene testeru i mečka je valjda uplašena od zvuka zastala i okrenula se u suprotni pravac.

Foto-ilustracija: freeimages.com/bluegum

*Foto-ilustracija: freeimages.com/bluegum

Marković tvrdi da su i ranije meštani nailazili na tragove ove životinje ali da niko nije imao “bliski susret” kao on.

– Verujte mi da dugo neću ići u šumu, toliki strah sam preživeo – zaključio je Marković.

 

(Izvor: Telegraf.rs)

Scroll to top