Nesvakidašnji događaj se desio na Odeljenju ginekologije prokupačke bolnice „dr Aleksa Savić“ kada je Kuršumličanin Zvezdan Ristić (46) porodio ženu u hodniku, i to nekoliko minuta pre dolaska lekara.

- Sve je počelo u ranim jutarnjim satima, kada je supruga u iščekivanju dana i početka porođaja, počela da krvari. Odmah sam je smestio u automobil i krenuo ka jedinom porodilištu u Topličkom okrugu, u prokupačkoj bolnici. Supruga se žalila da su bolovi bili sve jači, baš kao i krvarenje. U tom trenutku, pomislio sam da nešto nije u redu sa bebom – započinje priču o nesvakidašnjem događaju srećni otac.

 

Kaže da je nakon dolaska na parkingu bolnice, supruga izašla iz automobila ali da gotovo nije mogla ni da hoda. Tada je jednoj medicinskoj sestri koja je prolazila rekao da je hitan slučaj i da se žena porađa. Ona se uputila da pozove ekipu, a on i supruga su krenuli ka zgradi porodilišta.

Majka i Kalina se osećaju dobro

*Foto: Lj. Mitić / RAS Srbija Majka i Kalina se osećaju dobro

– Kada smo ušli, vrata, kao i lift koji vodi do Odeljenja ginekologije na spratu bili su zaključani. U isčekivanju da se neko od medicinskog osoblja pojavi, video sam da supruga strže pidžamu koju je nosila i u tom trenutku pojavljuje se glava deteta.

 

Nisam mnogo razmišljao, prihvatio sam je, a bebica je sama izašla - priča Ristić. On dodaje da su narednih nekoliko sekundi za njega bile kao večnost jer se nije odmah čuo plač tek rođene bebe. Tada se uplašio jer nije znao da li je sve u redu. Međutim, ubrzo je začuo zvuk koji će pamtiti čitav svoj život.

Hrabri otac uspeo je da uradi pravu stvar u dramatičnom trenutku

*Foto: Lj. Mitić / RAS Srbija Hrabri otac uspeo je da uradi pravu stvar u dramatičnom trenutku

- Beba je zaplakala baš u trenutku kada su se pojavili radnici ginekologije na čelu sa dežurnim doktorom. Odmah su ženu stavili na nosila, bebu odneli na Odeljenje i na kraju se sve završilo kako treba. Još uvek sam uzbuđen, ali ne i uplašen zbog svega što se dogodilo. Valjda još uvek nisam svestan kako se sve odigralo – priča Ristić, kome je mala Kalina peto dete. Sa trenutnom suprugom Svetlanom ona je treća ćerkica, a iz prvog braka ima još dva deteta.

On tvrdi da je spasao život svoje tek rođene devojčice, tako što je u poslednjem trenutku rukama izvukao i zadržao bebu Kalinu, koja kako kaže“ nije imala strpljenja“ i koja je na svet došla sa 2, 6 kg i 54 cm visine.

 

(Izvor: Blic.rs)

Scroll to top