BalkansPress

Dobro došli!

Radmila Ikić, najpoznatija srpska prevarantkinja, poznata pod nazivom "žena sa sto lica" uhapšena je u Beogradu.

Ikićeva je uhapšena samo dan nakon što je njena poslednja žrtva podnela prijavu beogradskoj policiji, u kojoj je tvrdila da ju je čuvena prevarantkinja ojadila za 2.000 dolara, a njenog prijatelja za 3.000 dolara.

Žrtva - Beograđanka A.A. u kontakt sa Ikićevom je stupila preko zajedničkog prijatelja, kod koga je Ikićeva iznajmila stan.

 

- Tražila je ženu koja bi brinula o njoj, jer se oporavljala od saobraćajne nesreće. Prihvatila sam posao. Ona mi se predstavila kao supruga tužioca Miljka Radisavljevića, i rekla je da je zaposlena kao ataše kod ministra Ivice Dačića. Dala sam joj 1.100 dolara da mojoj ćerki sredi iseljeničku vizu za Ameriku. Iz kuće mojih roditelja, iz njihove spavaće seobe ukrala je 550 dolara, piše u prijavi žrtve.

Ikićeva je prevarila i njenog prijatelja kome je predložila da za "male pare" kupi odlično vozila MSP. Tu usluga "naplatila" je 3.000 dolara.

Ikićeva je do sada hapšena više puta. Svaki put zbog prevare, u kojima je imala ulogu "poznate" žene. Žrtvama se tokom niza godina predstavljala kao kuma Mila Đukanovića, supruga tužioca Jovana Prijića, prijateljica Zvezdana Jovanovića, kao sudija Ivana Ramić, prijateljica Rasima Ljajića, čak i supruga Milorada Ulemeka Legije.

Poslednji put, Ikićeva je hapšena u novembru kada se izvesnom Beograđaninu predstavila kao budući tužilac za ratne zločine pod imenom Ivana Zorić.

Ona je tada privedena, i puštena da se brani sa slobode ali joj je zatim izgubio svaki trag.

(Izvor: Blic.rs)

Scroll to top