BalkansPress

Dobro došli!

Beograd - Kancelarija Saveta za saradnju sa Rusijom i Kinom, na čijem je čelu Tomislav Nikolić, kako piše Blic, koštaće građane Srbije oko milion evra mesečno.

Ta kancelarija će"udomiti", kako navodi Blic, 30 stalno zaposlenih saradnika bivšeg predsednika. Nikolić je navodno, kako saznaje Blic, tražio i veći broj zaposlenih, ali je konačan broj od 30 predviđen odlukom o maksimalnom broju zaposlenih u sistemu državnih organa za 2017. godinu, koju je nedavno usvojila Vlada.

 

"Rad svite, koja je doskoro boravila na Andrićevom vencu, nastaviće da finansiraju poreski obveznici Srbije. Ono što bode oči je to što će ovo novo Nikolićevo poslovno čedo imati više zaposlenih nego mnogo značajnije državne institucije koje obavljaju važne poslove za građane Srbije", navodi Blic.

Rad nove Nikolićeve kancelarije, prema preliminarnoj računici, građane Srbije koštaće oko milion evra - mesečno. To je, kako dalje navodi beogradski list, preliminarna računica sveukupnih troškova za rad ove kancelarije koju su pravile stručne službe Vlade Srbije.

Naime, pored više miliona dinara koje poreski obveznici Srbije treba da izdvoje za plate 30 zaposlenih, plaćaće i službena putovanja, vozni park, poslovni prostor, komunalije...

Problem je, navodi se dalje, u tome što ti troškovi nisu predviđeni ranijim planiranjem izdvajanja iz državne kase, odnosno budžetom za 2017, jer je Kancelarija za saradnju sa Rusijom i Kinom tek kasnije uspostavljena. Sada se ne zna kako će se izfinansirati kancelarija Nikolića jer novca u budžetu za te svrhe nema.

(Izvor: b92.net)

Scroll to top