BalkansPress

Dobro došli!

Vreo vikend i još vrelija naredna sedmica sa tropskim temperaturama i do 38 stepeni! To su, unajkraće, vremenske prilike koje meteorolozi najavljuju za narednih sedam dana. Biće i povremenih pljuskova sa grmljavinom i lokalnih nepogoda, ali osveženje i pad temperatura stižu tek naredne subote.

 

- Pretežno sunčano i vrlo toplo vreme danas će biti u celoj zemlji sa najvišim dnevnim temperaturama od 32 do 35 stepeni - kažu u "Meteosu". - Krajem dana na severu Srbije prolazno naoblačenje koje će tokom noći doneti povremene pljuskove sa grmljavinom. Kratkotrajnih pljuskova može biti i ponegde na Zapadu. U ovim krajevima kiše će biti i sutra, a u nedelju i na severu Vojvodine. Najviše dnevne temperature za dane vikenda dostizaće 36. podelak Celzijusove skale.

Vrućine će, kako predviđaju u "Meteosu", da se nastave i tokom naredne sedmice, a u utorak temperature će doseći i do tropskih 38 stepeni. Sredinom naredne sedmice biće i dalje vrlo toplo, ali nestabilnije vreme uz češću pojavu pljuskova sa grmljavinom. Od srede do petka moguće su i lokalne nepogode.

(Izvor: Novosti.rs)

Scroll to top