Zukorlić i Šešelj nastavljaju da se bave poreklom i da broje krvna zrnca, ali sada i na naučnom nivou!

Nakon što je šef radikala Vojislav Šešelj za „Alo!“ naveo da bi DNK njegovog skupštinskog kolege Muamera Zukorlića bez sumnje pokazao da je srpski, bivši muftija dao nam je rezultate svog DNK testa i odredio šta bi pokazao Šešeljev DNK.

 

- Rezultat mog DNK testa glasi: R1b - indoevropsko/keltsko-ilirsko poreklo - rod BY611 sa Skadarskog jezera. Preci Zukorlića su došli sa Bliskog istoka preko Kavkaza na Balkan u periodu pre formiranja Ilirije. Svi keltski narodi su dalji rođaci Zukorlićima. Zukorlićima je srodno 8 odsto Srba i 0 odsto Rusa - precizirao je bivši muftija.

- Šešelji se još uvek nisu testirali, ali se može pretpostaviti koju haplogrupu nose sa verovatnoćom tečnosti od preko 70 odsto . Šešelji su najverovatnije - I2a - staroevropska-dinarska haplogrupa od roda Rovčana. Preci Šešelja su živeli u Evropi i na Balkanu mnogo pre dolaska Slavena u Evropu iz Azije. Asimilirani su od strane Slavena negde na Karpatima i odatle su se vratili na Balkan. Ova haplogrupa se koncentrirala kod Hercegovaca do 70 odsto i kod Bošnjaka do 55 odsto, dok su Šešelju Srbi rođaci verovatno svega do 30 odsto, a Rusi do 10 odsto. Većina Rovčana koji žive danas u Sandžaku se izjašnjavaju kao Bošnjaci - naveo je Zukorlić za “Alo!“.

Vojislav Šešelj

*Vojislav Šešelj, Foto: Marko Đoković

Podsećanja radi sve je počelo kada je na pitanje šta bismo saznali kada bi šef radikala Vojislav Šešelj dao uzorak za DNK Muamer Zukorlić u jednom intervjuu dao zanimljiv odgovor:

- Njegovu srodnost sa bošnjačko-crnogorskim sastavom.

 

- Taj potez sa kojeg on dolazi je ta sandžaklijsko-crnogorska srodnost. Ali bismo morali to preciznije da odredimo, mi ovde imamo i Gota i Skandinavaca i drugih krstaša koji su prošli Balkanom, a mnogi su i ostali. I Srbi imaju tri linije koje su najbrojnije, kao slovenski narod ne pripadaju klasičnim Slovenima. Srodnost sa Rusima je drugorazredna, Srbi su staroevropljani, slovenizirani staroevropljani.

Komentarišući te njegove reči, lider radikala Vojislav Šešelj za „Alo!“ je naveo da je Zukorlićeva konstatacija tačna, ali dodao i da bi DNK njegovog skupštinskog kolege bez sumnje pokazao da je Srbin.

Vojo, testiraj se ako smeš!

Lider BDZ-a Muamer Zukorlić pozvao je juče svog kolegu narodnog poslanika Vojislava Šešelja da da uzorak za DNK test.

- Ja ga pozivam ovom prilikom da se testira, ja sam to uradio i s rezultatima biće nam lakše da diskutujemo.

(Alo.rs)

Scroll to top