BalkansPress

Dobro došli!

Nakon što je kosovski predsednik Hašim Tači rekao da međunarodna zajednica nije ispunila obećanja data samoproglašenom Kosovu, ambasador Velike Britanije u Prištini Rori O'Konel napustio je danas salu u Prištini.

Na predstavljanju izveštaja "Percepcija javnog mnjenja o radu i mandatu Specijalnog suda za Kosovo", Tači je ocenio da je formiranje Specijalnog suda "kap pravde u moru nepravde", navodi Radio KiM.

 

Tači je rekao da je formiranje Specijalnog suda za ratne zločine tzv. OVK došlo pod pritiskom međunarodne zajednice i ponovio je "borba OVK bila pravedna".

Tači je rekao da taj sud neće suditi za zločine "koji su počinili Srbi" tokom sukoba na Kosovu.

"Kosovo je održalo svoju reč, a međunarodna zajednica nije", rekao je Tači, nakon čega je britanski ambasador napustio salu.

Iz ambasade Velike Britanije u Prištini rekli su da ta zemlja podržava napore predsednika Tačija u smeru pomiranja i pravde, ali da je O'Konel "morao da napusti salu".

U saopštenju britanske Ambasade se navodi da je ambasador prošle nedelje javno pohvalio Tačijeve napore, te da je i prisustvo ambasadora na predstavljanju izveštaja bilo u tom cilju.

(Novosti.rs)

Scroll to top