Prva dama Turske Emina Erdogan sa saradnicima i obezbeđenjem, posetila je juče oko 14.30 poznatu bombondžinicu “Bosiljčić”, jedinu takve vrste u prestonici.

 

- Nešto posle 14 sati ušao je telohranitelj i rekao da će doći Emina, supruga turskog predsednika Redžepa Erdogana. Jednostavno sam se pogubila, znala sam da su u Beogradu, da se zbog njihovog dolaska povremeno obustavlja saobraćaj u pojedinim delovima grada, ali nisam ni sanjala da će doći baš kod nas. Odmah sam pozvala gazdu i ispričala mu sve. Bila sam jako uzbuđena - priča Jovana Marinković, prodavačica u radionici bombona i ratluka „Bosiljčić“, koja je i nakon njenog odlaska bila „pod utiskom“.

Radnice nisu krile uzbuđenje zbog posete
Foto: Snežana Krstić / RAS SrbijaRadnice nisu krile uzbuđenje zbog posete

Njenoj koleginici Maji bližio se kraj uobičajenog radnog dana, a onda se desilo nešto što će dugo pamtiti. Oko 14.30 ušla je prva dama Turske okružena telohraniteljima, fotografom i prevodiocem, priča Jovana.

- Odjednom je u radnji bilo mnogo ljudi. Mislim da je čak bio tu i kamerman koji je sve snimao, a koliko se sećam gospođa Erdogan je na srpskom rekla „dobar dan“, ali nisam sigurna. Bila sam veoma uzbuđena, koleginica i ja smo se potpuno izgubile. Imala sam tremu. Samo sam se fokusirala da sve odradim kako treba, da se ne obrukamo - priča kroz smešak Jovana.

 

Prva dama Turske je, priča mlada prodavačica, probala ratluk i čokoladne karamele, koje su joj se najviše svidele.

- Kupila je bombone, ratluk, skoro sve što imamo od proizvoda. Interesovala se kada je radnja osnovana i razgledala je okolo. Oduševila me je svojom ljubaznošću. Jako je lepa, elegantna, pristojna i prijatna žena. Pitala je da li može da se fotografiše sa nama, na šta smo, naravno, pristale. Nije bilo selfija, već nas je uslikao fotograf koji je s njom došao - priča Marinkovićeva.

Prva dama Turske, Emina Erdogan
Foto: Dimitrije Goll / TanjugPrva dama Turske, Emina Erdogan

Jovana kaže da se Emina Erdogan zadržala svega pet minuta jer je imala mnogo drugih obaveza. Takođe, niko nije znao zašto je prva dama Turske odabrala baš ovu radnju, odnosno ko ih je preporučio.

PROČITAJTE: KO JE ZAPRAVO GOSPOĐA ERDOGAN? Nije htela da se uda POKRIVENA, optužuju je da nema ništa protiv harema i da nemilice troši

Poslednji bombondžija u gradu

Posle Drugog svetskog rata u Beogradu je bilo više od stotinu ljudi koji su se bavili ovim zanatom, ali je ova bombondžinica u Ulici Gavrila Principa jedina opstala. Osnovana je davne 1936. godine, a danas je u njoj moguće pronaći najrazličitije slatkiše, među kojima i više od 15 vrsta ratluka.

(BalkansPress / Blic.rs)

Scroll to top