BalkansPress

Dobro došli!

Početak vikenda obeležiće pretežno sunčano i toplo vreme za ovo doba godine, ali se već tokom popodneva očekuje naoblačenje na severozapadu i severu Srbije. Minimalna današnja temperatura biće od minus dva do šest, a maksimalna od 11 u Dimitrovgradu do 16 stepeni u Loznici i Valjevu. Najhladnije će biti u Negotinu, svega sedam stepeni. Jače zahlađenje meteorolozi najavljuju od nedelje do srede, a novi hladni talas očekuje se sledećeg vikenda.

 

U Beogradu i Vojvodini danas će biti sunčano i relativno toplo vreme, sa temperaturama od šest do 15 stepeni Celzijusa. Slično će biti i u Nišu, ali sa nižim jutarnjim temperaturama. U užičkom kraju ujutru magla, a tokom dana sunčano i toplo sa temperaturama od dva ispod nule do najviših dnevnih 15 stepeni Celzijusa.

- Sutra se očekuje naoblačenje i zahlađenje sa kišom koje zahvata najpre sever Srbije, a tokom dana postepeno i ostale predele - kažu u "Meteosu". - Temperatura će biti u naglom padu kasnije po podne i uveče, a u noći ka ponedeljku može biti susnežice i u nižim predelima zapadne Srbije. U ponedeljak svugde znatno hladnije sa kišom, susnežicom i vlažnim snegom, a u brdsko-planinskim predelima biće formiran snežni pokrivač od oko 10 centimetara. Po Vojvodini prestanak padavina i delimično razvedravanje.

U utorak ujutru slab mraz, sunčano i hladno tokom dana. Od srede porast temperature, pa ponovo zahlađenje sa padavinama u petak i za naredni vikend.

Scroll to top