BalkansPress

Dobro došli!

Premijerka Ana Brnabić za Radio Ekonomist o Kosovu, Hagu, Putinu...

SRBIJA će u predstojećim mesecima pokušati da nađe dugotrajno rešenje za pitanje Kosova i Metohije, kako se ne bi ostavio otvoreni problem.

 

Ovo je u intervjuu Radio Ekonomistu poručila premijerka Ana Brnabić, a na pitanje da li bi upotrebila reč nezavisno Kosovo, uzvratila da taj izraz ne bi koristila, jer bi to otvorilo Pandorinu kutiju. Brnabićeva je istakla da je EU trajno opredeljenje i važan cilj Srbije, ali da se ne promoviše zbog novca već zbog sistema vrednosti.

Ona je rekla da se u Srebrenici dogodio strašan zločin zbog kojeg se oseća loše, ali da ne misli da je to bio genocid. Dodala je i da ne misli da je Haški tribunal zadovoljio pravdu i da je zaista doprineo pomirenju:

- Za užasne zločine u "Oluji", tokom koje je više od 250.000 ljudi proterano iz Hrvatske, a više od 2.000 ubijeno, niko nije odgovarao. I kada je reč o tzv. OVK, ne možete da kažete da nije bilo zločina protiv Srba i drugih nealbanaca, ali su svi slobodni.

Na pitanje šta bi rekla predsedniku Rusije Vladimiru Putinu, kada je reč o njegovim stavovima o LGBT populaciji, Brnabićeva je rekla da će o tome razmišljati kada ga sretne:

- Ne zaboravite da ima i zemalja u EU koje nemaju baš pozitivan stav prema manjinama i koje ne postupaju dobro sa njima.

(BalkansPress / Novosti.rs)

Scroll to top