BalkansPress

Dobro došli!

Vreme je da se radujete, ako ste zimogrožljivi.

Prema sezonskoj prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, temperatura se neće spuštati ispod nule, a prema rečima meteorologa ovo će biti najtoplija zima u poslednjih nekoliko decenija. 

 

U prvoj polovini februara dnevne temperature će se kretati od 1 do 14 stepeni Celzijusa, dok će u drugoj polovini februara biti sunčano vreme sa temparaturama u porastu.

Minimalna dnevna će biti od 7 do maksimalnih 13 stepeni. Ipak, krajem meseca će u Beogradu pasti kiša.

Temperatura će i u drugom mesecu biti iznad proseka. Maksimalna temperatura u februaru biće oko 10 stepeni Celzijusa sredinom meseca, dok se krajem meseca očekuje najniža, koja će biti oko -6 stepeni Celzijusa.

Srednja maksimalna temperatura vazduha u februaru biće u granicama višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 0,1 stepen u odnosu na višegodišnji prosek.

U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom februara biće oko 6,5 stepeni.

Mesečna suma padavina tokom februara biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku nižim za oko 5 mm u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini februarska suma padavina iznosiće oko 28 mm.

Srednja minimalna temperatura vazduha u februaru imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 2.3ºS u odnosu na višegodišnji prosek.

U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost februarske srednje minimalne temperature vazduha od 2.3ºS.

Srednja maksimalna temperatura vazduha u februaru biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 2.5ºS u odnosu na višegodišnji prosek.

(BalkansPress / Alo.rs)

Scroll to top