Glavne saobraćajnice u Prijepolju su pod vodom, kao i seoski i prigradski delovi grada jer kišni kolektori nisu mogli da prime ogromnu količinu padavina. U centru grada grom je udario u stablo lipe ali se srećom niko nije nalazio u blizini pa je izbegnuta tragedija.

Nevreme je Prijepolje pogodilo u četvrtak predveče, a u njemu je, kako javlja portal Prijepolje Info, načinjena velika materijalna šteta na voćnjacima, putnoj infrastrukturi, a voda se ulila i u nekoliko domaćinstava.

 

Kuće koje se nalaze na samom ulazu u Prijepolje poplavljene su, voda je ušla u prostorije i na terenu su vatrogasci koji izvlače pumpama vodu. Ništa nije bolje stanje ni kod gradskog stadiona u naselju Hašinbegovića polje, sve je pod vodom, štete je bilo i na “Lukoilovoj pumpi” koja se nalazi neposredno pored magistrale.

PROČITAJTE: UBISTVO U ŽARKOVU! RAFAL IZ BMW U POKRETU: Izrešetan muškarac (45)

"Mislili smo da će smak sveta, izgledalo je strašno. Nebo je bilo tamno i skoro da se spustilo na zemlju, jako vetar počeo je odjednom da duva, dok je kiša padala kao iz kabla. Nismo imali ni struje – u dahu priča sredovečni muškarac koji živi u blizini benzinske pumpe na ulasku u Prijepolje.

"Ovo je katastrofa. Svako malo pogodi nas neka vremenska nepogoda. Prvo grad, sad poplava. Ljudima su uništeni voćnjaci i malinjaci. Kako će proći ova godina i šta će se ubrati ostaje nam da vidimo- kazao je Vladimir Ninčić iz okoline Prijepolja.

Pored seoskih i prigradskih delova i glavne saobraćajnice u centru grada bile su pod vodom, jer kišni kolektori nisu mogli da prime ogromnu količinu padavina.

(BalkansPress / Espreso.rs)

Scroll to top