Republički hidrometeorološki zavod izdao je danas upozorenje da će u narednih sat vremena na području Beograda, na potezu od Beograda do Zrenjanina i na severu Šumadije biti jaki pljuskovi, grmljavina i ponegde grad.

Građani Beograda osetili su veliki nalet kiše koja je počela da pada nešto pre osam sati jutros, a nastavila se pre 15 minuta.

Kiša je praćena grmljavinom, a na teritoriji Novog Beograda rano jutros bilo je i grada.

 

Padavine su obilne, te kišobran nije dovoljna "odbrana", pa je najbolje u zatvorenom prostoru sačekati da jaka kiša prestane.

Na društvenim mrežama pojavila se informacija da je kretanje na Pančevačkom mostu otežano zbog velike količine vode, a iz jednog taxi udruženja kažu da su Višnjička ulica kod TC "Big fešn" i Dunavska gotovo potpuno poplavljene.

Kod BAS stanice pukla je cev, te je voda, prema rečima očevidaca, do kolena.

Količine padavina biće od 20 do 30 mm i sa tendencijom premeštanja ka Pomoravlju i dalje na jug i istok Banata, navodi se u hitnom upozorenju RHMZ.

Na teritoriji cele Srbije na snazi je narandžasti meteoalarm zbog obilnih padavina, grmljavine i olujnog vetra.

Narandžasti meteo-alarm označava opasne vremenske prilike.

 

Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje.

Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i pratiti savete koje daju nadležne državne službe, stoji u objašnjenju na sajtu RHMZ.

(BalkansPress / Novosti.rs)

Scroll to top