Prva asocijacija na letovanje je za većinu građana Srbije isplaćivanje turističkih aranžmana u nedogled, ali i prevare turističkih agencija, koje su poslednjih dana upropastile odmore mnogim srpskim turistima. Umesto ovog stresa, deset dana brčkanja u banjama, jezerima, rekama, ili uživanje u neverovatnoj prirodi Srbije, može da vas košta svega 10.000 dinara.

 

Stara planina

Idealno mesto za ljubitelje netaknute prirode, planinskog biciklizma, paraglajdinga i vodopada. Jedan od najlepših krajolika Stare planine je prirodni rezervat Babin zub, a tokom letnje sezone turisti mogu da uživaju i na Zavojskom jezeru.

Stara planina

*Stara planina, Foto: Alo!

Vrnjačka Banja

Kraljica banjskog turizma, kako neformalno nazivaju Vrnjačku Banju, od davnina je bila poznata po svojim lekovitim izvorima. Međutim, osim zdravstvenog turizma, nudi sadržaje pogodne za sve uzraste.

PROČITAJTE: MALTRETIRAO JE ŽENU NA ULICI, A ONDA JE DOŠLA ONA: Kada je video kakva RAZBIJAČICA je pritekla u pomoć, GORKO SE POKAJAO (VIDEO)

Vrnjačka Banja

*Vrnjačka Banja, Foto: Alo!

 

Sokobanja

Ovo turističko mesto smešteno je u podnožju planine Ozren, u jugoistočnoj Srbiji. Okružuju je četiri planine, a kroz samu banju protiče reka Moravica, koja izvire ispod planine Device. Tu je i Bovansko jezero, odlično za kupanje i sportove na vodi.

Sokobanja

*Sokobanja, Foto: Alo!

PROČITAJTE: PATRIJARH IRINEJ: „Ostajem pri svom stavu, nije vreme da PAPA dođe u Srbiju“

Borsko jezero

Nalazi se blizu Bora, u podnožju planine Crni vrh. U blizini jezera nalaze se Brestovačka banja i Zlotske pećine, a na samom jezeru postoje četiri veće plaže.

Borsko jezero i Gornji Milanovac

*Borsko jezero i Gornji Milanovac, Foto: Alo!

Gornji Milanovac

Očuvana priroda, bogato kulturno-istorijsko nasleđe, brojna spomen-obeležja i tradicionalno gostoprimstvo. Gornji Milanovac postaje sve aktuelniji zbog razvijenog seoskog turizma.

 

Srebrno jezero

Proverena i jedna od najpopularnijih destinacija u Srbiji. Nalazi se u Braničevskom okrugu, a ukoliko ne želite da sve vreme provedete na jezeru, možete otići i do Golubačke i Ramske tvrđave, koje su u blizini.

Srebrno jezero

*Srebrno jezero, Foto: Alo!

PROČITAJTE: SAMO TREŠ, SAMO JAKO! Vašar u Rumi i igračice koje zabavljaju goste u pocepanim kombinezonima! NIJE ZA SVAČIJI STOMAK! (VIDEO)

Belocrkvanska jezera

Bela Crkva je varoš na krajnjem jugu Banata, a ono što je čini veoma privlačnom su jezera - Glavno, Vračevgajsko, Šaransko, Šljunkara... Koja predstavljaju jedinstvenu turističku ponudu u Vojvodini.

Belocrkvanska jezera

*Belocrkvanska jezera, Foto: Alo!

 

Veliki buk (Lisine)

Veliki buk ili Lisine je vodopad u istočnoj Srbiji, na padinama krečnjačke planine Beljanice, i zajedno sa izvorom rečice Vrelo predstavlja spomenik kulture. U okolini se nalaze manastiri Manasija i Ravanica, a svega nekoliko kilometara dalje nalaze se kanjon Resave i Resavska pećina.

Veliki buk (Lisine)

*Veliki buk (Lisine), Foto: Alo!

PROČITAJTE: Odgovor jedne „KU*VE“ Nenadu Jezdiću!

Pešterska visoravan

Najveća visoravan na Balkanskom poluostrvu i jedna od najvećih u Evropi! Nalazi se iza sedam planina, koje sa visoravni mogu da se obuhvate pogledom - Golija, Javor, Zlatar, Jadovnik, Ozren, Giljeva i Žilindar. U srcu Pešterske visoravni smeštena je Sjenica, a kroz nju i u njenoj neposrednoj blizini protiču reke Uvac, Vapa, Grabovica i Jablanica, od kojih se formira Sjeničko jezero.

Pešterska visoravan

*Pešterska visoravan, Foto: Alo!

Valjevo, reka Gradac

Polazna tačka za obilazak reke Gradac je manastir Ćelije, do kojeg vodi asfaltni put iz Valjeva. Na Gradac možete otići da biste se kupali, kampovali i uživali u prirodi hodajući kroz kanjon. Najbolja mesta za kupanje nalaze se nizvodno od manastira Ćelije.

Valjevo, reka Gradac

*Valjevo, reka Gradac, Foto: Alo!

Besplatni vaučeri

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija opredelilo je 100.000 vaučera kao podsticaj domaćem turizmu. Bez previše muke možete ostvariti pravo na dobijanje vaučera u vrednosti od 5.000 dinara, koji će vam pokriti ceo ili barem deo troška smeštaja.

(BalkansPress / Alo.rs)

Scroll to top