Milica Đekić, pripadnica Vojske Srbije iz Jarčujka, spasila je u subotu ženu iz nabujalog potoka u etno selu Lopatnica.

Kako prenosi Ozonpress, sve se odigralo veoma brzo, kada je žena, koja se zadesila u tom selu, pokušala da oslobodi panj koji je bio zaglavljen i zbog koga je reka izašla van korita.

 

Međutim, matica je povukla ženu unutar vode, pokušavala je da se uhvati za grane koje su promicale ali je bilo bezušpesno.

Sve je to videla pripadnica VS koja je bez obuće krenula ka nesrećnoj ženi. Uskočila je u vodu i uhvatila već iscrpljenu ženu koja nije ni bila svesna trenutka nepažnje, i celokupnog događaja, piše ovaj portal.

PROČITAJTE: DVA PUCNJA IZ LOVAČKOG KARABINA Trudna pripadnica Vojske Srbije je ipak ubijena?!

*foto: Printscreen/Facebook

Nakon izvlačenja na sigurno i ukazivanja prve pomoći, žena je zbrinuta u kraljevačkoj bolnici, gde se oporavlja od lakih povreda i pretrpljenog šoka.

"Bilo je neverovatno gledati njenu hrabrost i odlučnost da po svaku cenu pomogne ženi koja se našla u nabujalom potoku. Zamislite trčanje na 400 metara, ali ne na atletskoj stazi, već po koprivama, izlomljenom šiblju, i svemu što vas može zadesiti, a pri tom niste ni svesni da ste bez obuće", svedoče meštani Lopatnice.

PROČITAJTE: ŠOKIRAĆETE SE! Evo zbog čega na Balkanu ovo leto pada kiša! PONAVLJA SE DOGAĐAJ IZ 2006. GODINE

Skromna Milica o ovom događaju nije želela da priča, samo je uz osmeh rekla da je na odmoru sa svoje dvoje male dece i da je svaka situacija sastavni deo života, samo treba pozitivno razmišljati.

(BalkansPress / Ozonpress)

Scroll to top