BalkansPress

Dobro došli!

Srbija je civilizovana država i da će državni organi u skladu sa zakon odlučiti o poseti ministra spoljnih poslova Kosova Bedžeta Pacolija Novom Pazaru.

To je izjavio ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

“Bio bih zlurad kada bih rekao da ako pokuša da dođe u Novi Pazar, da će proći kao Marko Đurić, ali to se neće dogoditi jer je Srbija civilizovana država”, kazao je Dačić novinarima.

 

On je kazao da poseta Pacolija nije u njegovoj nadležnosti i da će o njoj odlučiti drugi državni organi.

Dačić je prokomentarisao i da se “politički dogovori odvijaju u Briselu, a ne u Novom Pazaru”, kao i da poziv predsednika Bošnjačkog nacionalnog veća Sulejmana Ugljanina vidi kao provokaciju.

“Ugljaninov poziv smatram provokacijom, sa željom da Srbija reaguje oštro”, rekao je Dačić.

PROČITAJTE: SJAJNA VEST ZA SRBIJU! MILION ŠIPTARA SA KOSOVA KREĆE NA EU: Ostaće ih tek 700.000, Evropo, spremi se za PAKAO!

Bošnjačko nacionalno veće pozvalo je Pacolija da poseti Novi Pazar i Rašku 21. i 22. jula, u svojstvu zamenika premijera i ministra spoljnih poslova Kosova.

“Ja sam ministar i Ugljaninu i Pacoliju”

Vrlo je zanimljivo kako se Sulejman Ugljanin, očigledno prema finansijskim potrebama, okreće ka Beogradu ili Prištini.

 

To je izjavio ministar spoljnih poslova Ivica Dačić povodom poziva koje je Bošnjačko nacionalno veće na čijem je čelu Ugljanin uputilo Bedžetu Pacoliju na svečanost u Novi Pazar, oslovljavajući ga kao “ministra spoljnih poslova Republike Kosovo”.

Dačić je za “Novosti” rekao da Ugljaninu, dok je bio u Vladi Srbije, ništa nije smetalo i bio je zadovoljan.

“Čim je izgubio mesto u vlasti, postao je opozicija svojoj državi”, kaže Dačić.

Poziv Pacoliju na svečanost u Novi Pazar, u kome se Pacoliju obraća kao šefu diplomatije, uperen je protiv Srbije, koja se u ovim teškim trenucima bori za očuvanje svoje teritorije, naglasio je Dačić.

“I neka nadležni organi ispitaju da li tu ima osnova za neki postupak. Što se mene tiče, Ugljanin i Pacoli su građani države čiji sam ja šef diplomatije. A sve što radimo u poslednje vreme oko priznavanja Kosova daje nam za pravo na zakljucak da će Pacoli uskoro biti samo Ugljaninov ministar”, ističe Dačić.

(BalkansPress / Intermagazin.rs)

Scroll to top