Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić istakao je da se razgovaralo o činjenici da se ne sprovodi dogovor o formiranju ZSO i da je sramota da u Srbiji mora da se razgovara o bezbednosti Srba na KiM, a ne o ZSO i sprovođenju garancija koje je dala međunarodna zajednica.

On je podsetio da su neki iz Srbije davali lažne informacije i govorili o lažnim scenarijima, pa se umesto o obavezama Prištine, baš zbog tih ljudi, radujemo što nećemo imati nijedan nasilni scenario koji su hteli da nametnu pojedinci zbog svojih psihoza.

 

- Nećemo prestati da ukazujemo na licemerje Prištine i pojedinaca u međunarodnoj zajednici. Pokazalo se da potpis ne važi ništa, jer je istekao i ovaj 4. avgust. Posebno ukazujem na to da je nedvosmisleno jasno da je pozicija Srbije sistematski slabljena optuživanjem sopstvenog naroda i države da priprema razne scenarije. To su radili pojedini politički predstavnici, verski predstavnici. Ali niko nema monopol nad državom i monopol nad verskim zajednicama - kaže Đurić. On je dodao da će Srbi na KiM posluđati apel predsednika i neće nasedati na provokacije, a možda je trebalo da reaguju da nije bilo onih sa naše strane koji su klevetali sopstveni narod, rekao je direktor Kancelarije za KiM.

PROČITAJTE: ZUBIN POTOK: Pogledajte kako su snage KFOR raspoređene na severu Kosova! Helikopteri nadleću od ranog jutra! (VIDEO)

Kaže da su sve službe Srbije dobile zadatke za delovanje kako bi se sprečilo agenturno delovanje kojim pokušavaju da Srbiji vežu ruke.

U Predsedništvu Srbije jutros u 8.00 časova počela je sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, koju je predsednik Srbije Aleksandar Vučić hitno sazvao povodom situacije na Kosovu i Metohiji. Nakon više od sat vremena, sednica je završena.

 

Na sednici Saveta, se razgovaralo i o tome kako da se zaštite srpski interesi i narod na Kosovu i Metohiji Učestvovali su šef BIA Bratislav Gašić, ministar policije Nebojša Stefanović, premijerka Ana Brnabić i drugi članovi Saveta.

To su bili i ministar odbrane , Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije, Ljubiša Diković, ministar pravde, Nela Kuburović, republički javni tužilac, Zagorka Dolovac.

PROČITAJTE: PRIŠTINA IMA ALIBI: Albanci spremaju udar na sever zbog lažne vesti?!

 

Prethodna sednica Saveta za nacionalnu bezbednost održana je 26. marta, a nakon hapšenja direktora Kancelarije za KiM Marka Đurica u Kosovskoj Mitrovici.

PROČITAJTE: NA KOSOVU NAPETO OD JUTRA: Jake snage KFOR blokirale Gazivode, vojnici drže prst na okidaču (FOTO, VIDEO)

Savet je formiran 2007. godine kao telo za razmatranje pitanja od značaja za nacionalnu bezbednost i usmeravanje rada službi bezbednosti.

(BalkansPress / Novosti.rs)

Scroll to top