BalkansPress

Dobro došli!

Pritvorena srpska državljanka Sara Vidak (20), koja je već nekoliko dana iza rešetaka zatvora u Spužu u Crnoj Gori, mogla bi ove nedelje da bude puštena na privremenu slobodu ukoliko sud prihvati žalbu njenog advokata.

 Branilac mlade Beograđanke Srđan Lješković kaže da odluku o žalbi očekuje u ponedeljak ili u utorak, nakon čega će predati zahtev za jemstvo. Takođe je obavešteno i diplomatsko predstavništvo Kanade jer Sara ima i njihovo državljanstvo.

 

- Ambasador ili konzul Kanade je najavio dolazak, onda ćemo zajedno da posetimo Saru. Nadam se da će u međuvremenu Veće osnovnog suda u Kotoru pozitivno rešiti žalbu - rekao je advokat.

Sarina majka Olivera Vidak Kovačević kaže da strahuje za svoju ćerku čije je zdravlje narušeno.

- Sve što znam je da deli ćeliju sa Crnogorkom i Ukrajinkom. Nije mi poznato ni kako joj je zdravlje, ni u kakvim je uslovima, ništa - kroz suze priča majka kojoj kao ni Sarinom momku Stevanu nisu dozvoljene posete jer imaju status svedoka.

I sudija na tapetu - Preko srpskih medija oglasio se i neimenovani Nišlija koji tvrdi da je pre tri godine takođe imao neprijatnosti sa sudijom Jelenom Stanišić, zbog koje je na pravdi boga bio pritvoren u Spužu. Ona navodno nije prihvatila dokaz o njegovoj uplati kazne za saobraćajni prekršaj, pa ga je stavila na poternicu. Za to je Nišlija saznao tri godine kasnije na najgori mogući način. Kada je sa porodicom 2016. krenuo na odmor u Crnu Goru završio je u Spužu, kako kaže, u ćeliji sa psihopatom. Zbog toga je podneo tužbu protiv crnogorske države, a postupak pred podgoričkim sudom još traje.

 

I Sarin otac, ugledni filmski radnik Aleksandar Vidak trebalo je da doputuje iz Istanbula i da je poseti.

Sara je sa majkom, dečkom i mlađim bratom bila na odmoru u Crnoj Gori. Ima zdravstvenih problema, pa je odmor na Crnogorskom primorju trebalo da bude deo reahabilitacije. Nakon manjeg saobraćajnog udesa došli su kod sudije za prekršaje Osnovnog suda u Kotoru Jelene Stanišić i doživeli neprijatnost.

Kako tvrdi Sarina majka, sudija je vikala na njih, a potom njenu ćerku uhvatila za ruku u nameri da je izbaci iz kancelarije, da bi potom pozvala obezbeđenje tvrdeći da je devojka fizički nasrnula na nju. Sari je određen 30-dnevni pritvor zbog opasnosti od bekstva, a sudiće joj se za napad na službeno lice zašta je zaprećena kazna zatvora od šest meseci do pet godina.

(BalkansPress / vesti onlajn)

Scroll to top