U Srbiji se sutra očekuju kratkotrajne vremenske nepogode, praćene obilnim padavinama (30 mm, lokalno i više), gradom i olujnim vetrom, saopštio je Republički hidrometeoroloski zavod.

Pre podne iznad većeg dela zemlje biće pretežno sunčano, samo na severozapadu, a posle podne i uveče i u ostalim krajevima jače naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom i osetnim padom temperature.

Lokalno se očekuju kratkotrajne vremenske nepogode praćene obilnim padavinama, gradom i olujnim vetrom.

 

Vetar će biti slab i umeren, na severu severozapadni, u ostalim krajevima južni i jugoistočni, od sredine dana u Vojvodini, a posle podne i uveče u Pomoravlju i Timočkoj Krajini povremeno i jak, severozapadni.

Najniža temperatura od 14 do 21 C, najviša od 24 na severozapadu do 33 C na istoku i jugoistoku.

U Beogradu će pre podne biti pretežno sunčano, od sredine dana jače naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom i osetnim padom temperature.

Vetar će biti slab i umeren, posle podne jak, severozapadni, kratkotrajno sa olujnim udarima. Najniža temperatura oko 21, najviša oko 28 C.

Izgledi vremena za sedam dana, do 2. septembra:

U ponedeljak umereno do potpuno oblačno, za 7 do 10 stepeni hladnije, mestimično sa kišom i pljuskovima. U utorak malo i umereno oblačno, na istoku i jugu još ponegde sa kišom. Zatim pretežno sunčano, uz postepeni porast temperature.

Scroll to top