BalkansPress

Dobro došli!

Han će u Prištini danas razgovarati sa političkim liderima Hašimom Tačijem, Kadri Veseljijem i Ramušom Haradinajem.

Grupa Albanaca iz Glogovca okupila se danas pre podne ispred sedišta Delegacije EU u Prištini, uoči dolaska evropskog komesara Johanesa Hana, popodne, da bi mu preneli "ogorčenje odugovlačem" vizne liberalizacije za Kosovo.

Han će u Prištinu doći iz Beograda, gde će prethodno razgovarati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

 

Koha onlajn piše da su oni postavili čelične banere i nose transparent na kojem piše:

"Dobrodošli na Kosovo, gospodine Han! Mi smo za reciprocitet, tako da su vam potrebne vize za ulazak na Kosovo. Za vizu, potrebno je 45 različitih dokumenata i 35 evra".

Aleksandar Vučić, Johanes Han

*Aleksandar Vučić, Johanes Han, Foto: Predsedništvo Srbije

Glogovčanin Džavit Drenori rekao je da situacija na Kosovu nije samo krivica unutrašnje politike, već i EU koja je, kako kaže, "pomogla stvaranju države Kosovo".

- Ako misle da je naša politička elita korumpirana, onda ne sarađujte s njima, ali ne ostavljajte građane izolovanim - rekao je on.

Kako je najavljeno, Han će u Prištini danas razgovarati sa političkim liderima Hašimom Tačijem, Kadri Veseljijem i Ramušom Haradinajem.

U zgradi kosovksog parlamenta i poslanici Srpske liste očekuju susret sa Hanom da bi predočili teškoće sa kojima se suočavaju nakon što je Priština za dodatnih 100 odsto podigla carine na robu iz Srbije i BiH.

Scroll to top