Spremite sanke, od subote popodne sneg će padati neprestano.

PROČITAJTE: Za brendiranom torbom supruge Marinka Rokvića žene lude godinama: Kada čujete koliko košta, ostaćete BEZ TEKSTA

Kapa, šal, rukavice i sanke obavezna su oprema za vikend pred nama. U Beogradu i širom Vojvodine u nedelju će napadati i do 20 centimetara snega, dok se znatno manje padavina očekuje na jugu zemlje i Kopaoniku, najavljuje meteorolog Đorđe Đurić.

 

Lep, sunčan i prohladan dan očekuje nas još sutra, kada će dnevna temperatura ići od tri do sedam stepeni. Nakon toga stiže jako naoblačenje, a potom i sneg.

–  U petak stiže jače naoblačenje koje će na jugozapadu doneti kišu, a u planinskim delovima sneg. U noći između petka i subote sneg stiže i u ostale delove zemlje. Tako će u subotu biti oblačno vreme sa susnežicom i snegom, dok se u Negotinskoj krajini očekuje ledena kiša – kaže Đurić.

*Prognoza za naredne dane, RHMZ

U Beogradu će sneg početi da veje od subote poslepodne, a očekuje se da će padati i tokom cele noći. Zato ćemo nas u nedelju dočekati grad prekriven snežnim pokrivačem. Zimski idila pak neće potrajati.

– U nedelju će biti od nula do pet stepeni, a od ponedeljka stiže otopljenje – dodaje naš sagovornik.

Scroll to top