Kao što su mediji pisali prethodnih dana, i srpski predsednik Aleksandar Vučić dobio je pismo od američkog predsednika Donalda Trampa, s tim što se njegova sadržina bila nepoznanica. Jedino što se znalo, jeste da ono manje-više liči da pismo koje je istog dana upućeno i kosovskom predsedniku Hašimu Tačiju.

PROČITAJTE: “SRBI, NE NASEDAJTE NA TRAMPOVE PROVOKACIJE” Rusi otkrili šta Amerikanci zaista traže od Vučića!

Sada je i Vučićevi pismo ugledalo svetlost dana, u kome zaista, pišu slične stvari kao i u onom koje se stiglo na Tačijevu adresu.

 

Tramp navodi da mu je bilo zadovoljstvo što je Vučića video u Parizu u novembru ove godine, gde se obeležavalo 100 godina od pobede u Velikom ratu.

Pismo koje je dobio Vučić

*Pismo koje je dobio Vučić, FOTO: SCREENSHOT

- Sjedinjene Države cene vaše liderstvo, posebno u obezbeđivanju pune normalizacije odnosa sa Kosovom. S obzirom na to da ulazite u završnu fazu postizanja sporazuma sa Kosovom, koji će doneti dugo željeni mir u regionu, ohrabrujem vas da iskoristite ovaj trenutak i upotrebite političko liderstvo u donošenju odluka koje bi zadovoljile interese obe zemalj. Bila bi velika šteta da se propusti ova jedinstvena prilika za mir, bezbednost i ekonomski rast - naveo je Tramp.

PROČITAJTE: SAD ulazi u dijalog Beograda i Prištine?!

Takođe, napisao je i da apeluje na obe strane, i Beograd i Prištinu, da što pre postignu dogovor o normalizaciji i da se uzdrže od postupaka koji otežavaju taj proces.

- Mirni i produktivni odnosi između Srbije i Kosova bili bi prekretnica za region. Sjedinjene Američke Države su spremne da u tome pomognu. Sporazum između Srbije i Kosova je na dohvatu ruke. Radujem se prilici da vas i predsednika Hašima Tačija ugostim u Beloj kući, kako bismo proslavili ono što bi predstavljalo istorijski sporazum - piše u Trampovom pismu.

Scroll to top