BalkansPress

Dobro došli!

Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost kojom je predsedavo predsednik Srbije Aleksandar Vučić, počela je u 10 sati u zgradi Predsedništva na Andrićevom vencu u Beogradu.

Tema sednice su bila dva pitanja, rekao je predsednik Vučić posle završenog sastanka – nove mere države u sistemskom i sistematskom obračunu s kriminalom i korupcijom i kosovsko metohijski problem, o čemu je predsednik rekao, da će govoriti drugom prilikom.

– Jučerašnja akcija koju su sprovodili policija i Tužilaštvo, pokazala je nameru države, ne samo da se suoči sa najopasnijim vidovima u Srbiji, već i da taj kriminal pobedi. Čestitam našim državnim organima, naročito na činjenici da posle mnogo vremena neki od šefova narko biznisa su se našli na Interpolovim poternicama, a neki i iza rešetaka – rekao je predsednik Srbije posle sastanka.

 

– Ono što smo videli jeste da imamo veoma blagi kaznenu politiku. Kazne su bile u najvećem proventu minimalne ili uz ublažavanje kazni. Za silovanje imamo kaznu od 3 do 12 godina – istakao je Vučić.

PROČITAJTE: ISTINA IZLAZI NA POVRŠINU: Objavljeni ekskluzivni snimci ubistva Olivera Ivanovića! (FOTO)

On je najavio drakonsko povećanje kazni za sva krivična dela, od nasilja u porodici, silovanja, pedofilije i ubistva dece.

– Uvodimo institut doživotne kazne zatvara, doživotne robije za one koji su počinili najteža krivična dela – za višestruke ubice, ubice dece i druga najteža krivična dela – rekao je Vučić i dodao da je time prihvaćen predlog dela javnosti i Igora Jurića..

*Sednicom Saveta za nacionalnu bezbednost predsedava predsednik Srbije Aleksandar Vučić, FOTO TANJUG / DRAGAN KUJUNDZIC

Kako je rekao, za silovanje ubuduće kazne neće biti od 3 do 12 godina, već od pet do 15 godina, ali bez mogućnosti ublažavanja kazne.

– Niko neće moći da dobije manje od 5 godina – podvukao je Vučić.

On je istakao i da će biti drastično uvećane kazne za nasilje u porodici

– Mininalna kazna sa 6 meseci biće uvećana na na godinu dana zatvora za nasilje u porodici, a za sve će se ići za makar od 35 do 50 odsto uvećanja maksimalnih kazni – najavio je.

 

On je rekao da od Evropske unije očekuje podršku, jer jedino zemlje na balkanu nemaju doživotne kazne zatvora.

PROČITAJTE: MAKEDONIJU ČEKA HAOS! Iz Rusije stigla zastrašujuća upozorenja: CIA naredila Zaevu da uhapsi Ivanova!

– Mi imamo operativna saznanja ko je počinio gotovo sva ubistva u Srbiji i zbog toga je sada nastala panika među njima– poručio je on.

Predsednik Srbije se posle obraćanja javnosti oglasio i na Tviteru.

Sednici Saveta za nacionalnu bezbednost su prisustvali predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, ministar odbrane Aleksandar Vulin, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ministarka pravde Nela Kuburović, načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović, direktor BIA Bratislav Gašić, direktor policije Vladimir Rebić, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić…

Scroll to top