Oblačno vreme sa sunčanim intervalima na severu i padavinama na jugu Srbije, obeležiće današnje Sretenje, dan kada se po narodnom verovanju susreću zima i leto. Da li će ovakve vremenske prilike danas izmamiti medvede iz jazbina teško je predvideti. Ako izađu, po narodnom verovanju, uskoro ćemo zimi videti leđa, u suprotnom - predstoji nam još šest nedelja zime.

PROČITAJTE: CENA NA KAPUTU JE BILA 1.200 DINARA, A NA KASI 12.000! Mušterija je prodavačici izgovorila rečenicu posle koje je radnica butika počela da plače!

 

Već za vikend i naredne sedmice, kako kažu meteorolozi, predstoji prestanak padavina i više sunca, uz najviše dnevne temperature i do 13 stepeni.

- Dužih perioda sunčanog vremena biće danas na severu zemlje, dok će u centralnim i južnim krajevima oblaci donositi padavine, mestimično mešovite sa kišom i snegom istovremeno - najavljuju meteorolozi RHMZ. - Najviše dnevne temperature biće od tri do devet stepeni, a prestanak padavina očekuje se posle podne i uveče. Vikend će, nakon mestimičnih jutarnjih magli, doneti sunčano i toplije vreme. Posle slabog jutarnjeg minusa, najviša dnevna temperatura u subotu i nedelju dostići će 11. podeljak Celzijusove skale.

Pretežno sunčano vreme sa dnevnim temperaturama malo iznad proseka, nastaviće se i tokom naredne radne nedelje.

- U ponedeljak, jutarnje magle su moguće samo mestimično, uz najniže temperature od minus tri do dva stepena - kažu u RHMZ. - Tokom dana biće pretežno sunčano, a duvaće slab vetar promenljivog pravca. Najviša dnevna temperatura kretaće se od devet do 13 stepeni.

PROČITAJTE: INSTITUT ZA NAFTNU OPREMU: "Zbog ovoga obavezno morate da dodirnite automobil kada SIPATE GORIVO!"

Od utorka pretežno sunčano sa dnevnom temperaturom iznad proseka za februar. Potkraj nedelje stiže naoblačenje s kišom, na planinama sa snegom, uz pad temperature.

Scroll to top