Opasno su zaratili...

Nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić otvoreno rekao da nikakve blokade autoputa u Srbiji neće biti, povela se oštra polemika na društvenoj mreži Tviter.

Naime predsednik Srbije Aleksndar Vučić odgovorio je na pretnje s društvenih mreža da će ukoliko se do četvrtka 14. februara 2019. godine ne objave svi detalji udesa na naplatnoj rampi u Doljevcu u kome je učestvovao Zoran Babić, a poginula Stanika Gligorevijić, u petak 15. februara biti organizovana blokada auto puta koja će trajati, kako kažu - sve dok se ne sazna istina!

 

-Da bi, kako kažu bili uticajni na tim mrežama, moraju da psuju, prete i svašta izgovaraju na tim mrežama. Meni danas kažu evo neki traže da blokiraju autoput ako im se ne dostavi snimak nesreće Babića. Neće da blokiraju autoput. Lažu. Mi imamo sve dokaze da Babić nije kriv. - kaže Vučić.

PROČITAJTE: VUČIĆ JASAN: NEĆE BITI BLOKADE AUTOPUTA! Imamo dokaze da Babić nije kriv za saobraćajku

Na ove predsednikove reči prvi je reagovao nekadašnji poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić, koji je na svom Tviteru napisao:

"Da blokiraju autoput!? Ne treba, zaista. Mnogo je jednostavnije da im nadležni daju ili da objave (kompletne) snimke koje traže. Uostalom to su bez sumnje i dužni da urade po našem Zakonu o slobodnom pristupu info. od javnog značaja".

Na ove reči reagovao je i lider PSG Sergej Trifunović koji je poručio Šabiću:

"No, pošto nadležni ne žele da poštuju zakon....autoput se ima blokirati kako bi se nadležni naterali da zakon poštuju".

 

Vladimir Đukanović, funkcionre SNS kaže da država mora da spreči blokadu autoputa.

"Izbezumljena i pogubljena opozicija ne može da blokira autoput i država da to spreči", rekao je on.

(BalkansPress / Izvor: Espreso.rs)

Scroll to top