BalkansPress

Dobro došli!

Naser Orić poručio ministru policije da prestane da se bavi njime jer mu predstoje teški dani u Srbiji, te da na vreme obezbedi odstupnicu, ovaj mu na to kazao da on nikada ne odstupa.

Naser Orić, bivši komandant Armije BiH u Srebrenici, tvrdi da je pre nekoliko dana obišao imanje predaka u Užicu, a ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću poručuje da prestane da se bavi njime, već da analizira kako su prošli njegovi prethodnici i da na vreme spremi odstupnicu.

PROČITAJTE: KONAČNA PRESUDA Radovan Karadžić osuđen na DOŽIVOTNU ROBIJU (UŽIVO)

I dok Stefanović kaže da on ne odstupa, bezbednosni stručnjaci Orićevu poruku tumače kao pretnju smrću.

– Ministra Stefanovića mi je žao jer tek mu predstoje teški dani u Srbiji i trebaće mu energije i znanja za to, a ne da se bavi potrebom Nasera Orića da obiđe imanje svojih pradedova. Ministru će biti bolje da analizira kako su završili njegovi prethodnici, da na vrijeme obezbedi odstupnicu – poručio je Orić.

 

Stefanović pak navodi da Orić izmišjenim pričama o poseti Srbiji pokušava da bude zabavan.

– Razumem da Orić često razmišlja o odstupnici i nije mu to loše. Za razliku od njega, ja ne odstupam. Čini mi se da pokušaji da bude zabavan lažnim pričama o poseti Užicu već polako postaju dosadni. Da se ne radi o čoveku koji se sumnjiči da je počinio teška krivična dela, ratne zločine protiv Srba u BiH za koje mora da odgovara, možda bi se te priče pre mogle naći u nekom časopisu poput nekadašnjeg Mikijevog zabavnika – naveo je Stefanović.

Međutim, bezbednosni stručnjaci su saglasni da je ovakvom porukom Orić pripretio ministru policije.

– Orić preti Stefanoviću. On je obična kukavica koja nema veze sa Stefanovićem, za njega je zainteresovana BIA. I pre dve godine je pričao kako je bio u Srbiji, što je bila najobičnija laž – kaže Boža Spasić, dok Marko Nicović navodi da Orić ovde verovatno aludira na bivše ministre policije i šefove DB koji su završili u zatvoru.

– Orić tim rečima gura prst u oko državnom vrhu Srbije. Kad kaže Stefanoviću da analizira kako su prošli njegovi prethodnici, verujem da tu misli na Radeta Markovića i druge koji su završili ili u Hagu, ili u zatvoru.

Nicović kaže da Orićeva pretnja ministru unutrašnjih poslova može da se tumači kao pretnja srmću.

Scroll to top