Pored spomenika u centru Prištine  je izjavio da odaje poštu svima onima koji su služili na Kosovu, vojnicima KFOR-a, NATO-a, kao i Velike Britanije, a koji su, kako je naveo, pomogli Kosovu da dobije "slobodu i mir".

Predstavnici privremenih kosovskih institucija obeležili su, u prisustvu pojedinih ambasadora, početak NATO agresije na SR Jugoslaviju, koju oni doživljavaju kao "oslobađanje" Kosova.

Premijer tzv. države Kosovo, Ramuš Haradinaj, rekao je da je vazdušna akcija Alijanse "okončala tragediju naroda na Kosovu", prenosi RTK2.

Pored spomenika u centru Prištine Haradinaj je izjavio da odaje poštu svima onima koji su služili na Kosovu, vojnicima KFOR-a, NATO-a, kao i Velike Britanije, a koji su, kako je naveo, pomogli Kosovu da dobije "slobodu i mir".

 

Predsednik tzv. Kosova Hašim Tači rekao je da je "24. mart 1999. godine bio polazna tačka za zaustavljanje genocida i vraćanje nade za slobodu i nezavisnost".

OVK na terenu (zemlji) i NATO u vazduhu u "zajedničkoj mirovnoj borbi prisilili su Miloševićev režim na kapitulaciju", kazao je Tači.

Sa predstavnicima Prištine bio je i britanski ambasador Ruari O' Konel.

(BalkansPress / Izvor: Tanjug)

Scroll to top