BalkansPress

Dobro došli!

U ovoj vežbi, trupe KBS-a, odnosno 3. bataljona za brzu reakciju biće raspoređene iz kasarne u južnom delu Kosovske Mitrovici u region opštine Podujevo.

Kosovske bezbednosne snage (KBS) započele su sa vežbom kodnog naziva "Jastreb 03". Kako su saopštili, na osnovu godišnjeg plana vežbi, 3. bataljon za brze reakcije "Vojske Kosova" do 28. marta biće na terenu.

Pomenuta jedinica KBS, sa sedištem u južnom delu Kosovske Mitrovice, od 25. do 28. marta, kako su saopštili iz Prištine, sprovodiće aktivnosti obuke u okviru vežbe "Jastreb 03" u saradnji sa Skupštinom opštine Podujevo, odnosno opštinskim civilnim agencijama, kako bi se ispitale veštine i interakcija institucija u vanrednim situacijama.

 

U ovoj vežbi, trupe KBS-a, odnosno 3. bataljona za brzu reakciju biće raspoređene iz kasarne u južnom delu Kosovske Mitrovici u region opštine Podujevo, tako da će konvoj KBS biti prisutan na magistralnim i lokalnim putevima.

Sve će to biti urađeno kako bi se obučili i testirali kapaciteti i odgovori na ovoj terenskoj vežbi. Kosovske bezbednosne snagetakođe obaveštavaju građane regiona Mitrovicai regiona Priština da se nikakva sloboda kretanja i imovine građana neće biti ugrožena ni na koji način - navode u saopštenju.

PROČITAJTE: NA KOSOVU POKRENUTA OPERACIJA "ČELIČNI PRSTEN" Priština gomila snage na administrativnim linijama

Kako navode, Kosovske bezbednosnde snage i Skupština opštine Podujevo su preduzele sve neophodne mere kako bi se vežba uspešno održala i da ne postoji zabrinutost za građane ova dva pomenuta regiona.

(BalkansPress / Izvor: Telegraf)

Scroll to top