Na ceremoniji održanoj na Trgu Majke Tereze u glavnom gradu Albanije, Rama je rekao da je Balkan u periodu mira i pomirenja zahvaljujući NATO-u.

Premijer Albanije, Edi Rama, izjavio je danas da je uključianje Prištine u NATO neophodno i predstavljaće dodatni kapital za taj vojni savez u preuzimanju potpune bezbednosne kontrole.

Rama je to rekao na ceremoniji obeležavanju 10-te godišnjice članstva Albanije u NATO.

-Albanija čvrsto veruje da je integracija Kosova u NATO nužna ne samo za Kosovo i Balkan, već za celu evroatlantsku porodicu. Potpuno učešće Balkana u NATO-u je strateška vizija, a uključivanje Kosova u NATO bi predstavljalo dodatni kapital kojim bi se obezbedio pun bezbednosni sistem Alijanse - izjavio je Rama, prenela je prištinska Koha, pozivajući se albanske medije.

 

Na ceremoniji održanoj na Trgu Majke Tereze u glavnom gradu Albanije, Rama je rekao da je Balkan u periodu mira i pomirenja zahvaljujući NATO-u.

-Region koji, nakon više od 100 godina neprekidnog rata i sukoba, zahvaljujući NATO-u danas uživa u periodu mira, pomirenja i saradnje. Danas smo zajedno protiv novih neprijatelja - rekao je Rama.

PROČITAJTE: ALARM NA KOSOVU! SVUDA SU DUGE CEVI, HELIKOPTERI U VAZDUHU! Svi se pitaju zašto se KFOR digao na NOGE? (FOTO)

Albanski premijer je takođe pomenuo izgradnju NATO baze u Kučovi, za koju je rekao da će biti jedna od najsavremenijih i najvećih baza u regionu.

-Na desetogodišnjicu članstva naše zemlje u NATO-u, što se u stvari poklapa sa 20. godišnjicom bliske saradnje tokom rata za oslobođenje Kosova, Albanija se priprema da pokrene važan posao izgradnje NATO baze u Kučovi, koja će biti jedna od najmodernijih i najvećih NATO baza u regionu. Ova činjenica je simbol ovog jubileja, jer će se baza koja je zamišljena kao jedna od žarišnih tačaka naših strateških saveznika - rekao je, između ostalog, Rama.

(BalkansPress / Izvor: Espreso.rs)

Scroll to top