Sunčano i toplo. Takvo nas vreme očekuje u subotu, sudeći po prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda. Posle jutarnjih od pet do 11 stepeni Celzijusovih, najviša dnevna temperatura biće od 21 do čak 25 stepeni!

PROČITAJTE: IZDATA HITNA UPOZORENjA: Od nedelje obilne padavine, prognoza se podudara sa majskim poplavama iz 2014.

I drugi dan vikenda, sve do uveče, proteći će uz prolećno vreme. Veći deo dana biće pretežno sunčan, a posle podne na jugozapadu, uveče i noću i u ostalim krajevima, stiže naoblačenje s kišom, pljuskovima, grmljavinom i lokalno obilnim padavinama. Najniža temperatura biće od osam do 14, a najviša od 22 do 25 stepeni Celzijusovih.

 

Iduća sedmica počeće pretežno oblačnim i svežijim vremenom, sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Više padavina očekuje se u zapadnim i jugozapadnim krajevima, a temperature će biti od 10 do 22 stepena Celzijusova.

I u utorak biće pretežno oblačno i sveže sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Više padavina biće u severozapadnim i centralnim krajevima. Vetar slab i umeren, istočni i jugoistočni, u skretanju na severozapadni. Temperatura od devet do 19 stepeni.

Pretežno oblačno i sveže sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, zadržaće se do četvrtka, a u petak sledi slabljenje, prestanak kiše i delimično razvedravanje. Od subote ponovo pretežno sunčano i toplije.

PROČITAJTE: AMERIKANCI BESNI ZBOG VOJNE PARADE U NIŠU Srbiji upućene pretnje, pominje se Kosovo, NATO u pripravnosti!

Iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda najavljuju da će vodostaj na Kolubari, Jadru, Jasenici, Kubršnici, Crnici, Lepenici, Lugomiru, Resavi, kao i na gornjim tokovima Južne i Zapadne Morave sa pritokama, u periodu od 13. do 16. maja biti u umerenom i većem porastu sa mogućnošću dostizanja i prevazilaženja upozoravajućih nivoa.

Scroll to top