Američki ambasador u Srbiji Kajl Skat izazvao je pravu buru na Tviter kada je napisao da je sramota to što je penzionisani general Vladimir Lazarević predvodio "Besmrtni puk" u Nišu.

PROČITAJTE: "SRAMOTA ZA SRBIJU NA VOJNOJ PARADI!" Američki ambasador izneo je TEŠKE REČI od kojih se sve trese!

 

- Sramota je da osuđeni ratni zločinac korača ispred onih koji žele da odaju počast saveznicima koji su umirali boreći se za pravdu i mir u Evropi. Dan Evrope = evropske vrednosti - napisao je juče Kajl Skat na svom Tviteru.

Među prvima je reagovao narodni poslanik SNS Vladimir Đukanović.

- Sramota je da ti nisi zbog svog poganog rečnika proteran iz Srbije. Sram te bilo, ti si našao nekom da prigovaraš da je zločinac. Tvoja država je na desetine drugih država uništila kroz vojne intervencije, a vaša zločinačka armija je pobila na stotine hiljada nevinih ljudi - napisao je Đukanović.

PROČITAJTE: DANAS NJEMU IDU BOLESNI, A O NJEGOVIM ČUDIMA MNOGI SVEDOČE Kako je Stojan postao Vasilije: Život velikog svetitelja, iscelitelja i čudotvorca

 

Podsetimo, juče je obeležen Dan pobede nad fašizmom, a marš "Besmrtnog puka" u Nišu je prevodio penzionisani general Vladimir Lazarević, nekadašnji komandant Prištinskog korpusa i Treće armije.

Lazarevića je Haški tribunal osudio za navodne zločine protiv čovečnosti, kršenja zakona i običaja ratovanja i druga nehumana dela na 14 godina zatvora.

Scroll to top