BalkansPress

Dobro došli!

Dušan Mihajlović, bivši ministar policije u vreme policijske akcije Sablja upravo je operisan u Kliničkom centru Srbije na odeljenju neurohirurgije.

Dušan je uspešno operisan od tumora hipofize. Na sreću, radi se o dobroćudnom tumoru, tako da će sa bivšim ministrom biti sve u najbolje redu i vrlo brzo će se oporaviti i vratiti u svoje valjevske planine, potvrdio je saznanja izvor u Kliničkom centru Srbije.

Dušan Mihajlović je završio Pravni fakultet u Beogradu. Obavljao je dužnosti potpredsednika i predsednika Izvršnog odbora SO Valjevo, a kasnije je bio i predsednik Opštine Valjevo.

 

Politikom počinje da se bavi početkom 1990-ih, kada je osnovao stranku Nova demokratija. Početkom 1994. godine, nakon parlamentarnih izbora u Srbiji, ND ulazi u novu Vladu Srbije, zajedno sa Socijalističkom partijom Srbije i Jugoslovenskom levicom. Ova saradnja trajala je do 1997. godine.

Januara 2000. godine, Nova demokratija ulazi u koaliciju DOS i na listi te koalicije učestvuje na saveznim izborima septembra iste godine. Nakon pada Slobodana Miloševića sa vlasti, 5. oktobra 2000. godine, dolazi do vanrednih izbora za Skupštinu Srbije u decembru iste godine. Na tim izborima, DOS osvaja apsolutnu većinu poslaničkih mesta.

Dušan Mihajlović

*Dušan Mihajlović / FOTO: Oliver Bunić

25. januara 2001. godine, Dušan Mihajlović stupa na dužnost potpredsednika Vlade Republike Srbije zaduženog za unutrašnje poslove (u ovom periodu nije postojala funkcija ministra unutrašnjih poslova, pa je Mihajlović obavljao tu dužnost kao potpredsednik vlade). Na toj funkciji je ostao i nakon atentata na predsednika vlade Zorana Đinđića, kada je formirana nova vlada na čelu sa Zoranom Živkovićem.

PROČITAJTE: UPOZORENJE ZA GRAĐANE: Srpski lekari zabrinuti zbog leka koji koristimo, može izazvati INFARKT I MOŽDANI UDAR!

Na dužnosti potpredsednika vlade bio je do 3. marta 2004. godine, odnosno do formiranja nove Vlade Srbije. Dušan Mihajlović se iste godine povlači sa mesta predsednika svoje stranke, koja je nakon toga promenila ime u Liberali Srbije.

(BalkansPress / Izvor: Alo.rs)

Scroll to top