BalkansPress

Dobro došli!

Infekcija je otkrivena u petak 7. juna i od tada su na snazi posebne mere.

U GAK "Narodni front" otkrivena je bolnička infekcija i na snazi su posebne mere u cilju sprečavanja njenog daljeg širenja - primaju se samo visokorizične trudnice i porodilje, a zabranjene su posete ležećim pacijentima.

Infekcija je otkrivena u petak 7. juna i od tada su na snazi posebne mere.

-U konsultaciji sa sanitarnim inspektorom Ministarstva zdravlja i epidemiologom Gradskog zavoda za javno zdravlje istog dana su preduzete navedene mere, koje podrazumevaju prijem u Kliniku samo visokorizičnih trudnica i porodilja, kao i obustavu poseta ležećim pacijentima - navedeno je u saopštenju GAK Narodni front dostavljenom Tanjugu.

Kako kažu od petka do danas nije registrovan nijedan nov slučaj infekcije, a iz te klinike obaveštavaju porodilje i javnost da "nema razloga da se širi panika, ali da je neophodno da iz predostrožnosti navedene mere ostanu na snazi još nekoliko narednih dana".

 

OBAVLJENA DEZINFEKCIJA

U Gradskom zavodu za javno zdravlje (GZZJZ) kažu da su obavešteni o bolničkoj infekciji koja se pojavili u GAK "Narodni front" na odeljenju neonatologije, da je obavljena dezinfekcija i detaljno čišćenje i da nema nema novih slučajeva infekcije.

U GZZJZ navode za Tanjug da se na odeljenju neonatologije pojavila bakterija Klebsiela pneumoniae, da se nastavljaju epidemiološka ispitivanja i da je pooštren epidemiološki nadzor.

GAK "Narodni front" saopštio je ranije da su na snazi posebne mere kako bi se sprečilo širenje bolničke infekcije, koja je otkrivena 7. juna.

Primaju se samo visokorizične trudnice i porodilje, a zabranjene su posete ležećim pacijentima.

Kako kažu, od petka do danas nije registrovan nijedan nov slučaj infekcije, a iz te klinike obaveštavaju porodilje i javnost da "nema razloga da se širi panika, ali da je neophodno da iz predostrožnosti navedene mere ostanu na snazi još nekoliko narednih dana".

(BalkansPress / Izvor: Tanjug)

Scroll to top