Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) će predložiti izmenu zakona u Narodnoj skupštini, po uzoru na tzv. Putinov zakon u Rusiji, kojim će se zabraniti naplata dugova za komunalije, socijalno ugroženima građanima, preko sudskih izvršitelja.

PROČITAJTE: PLAMTI RAT IZMEĐU HRVATSKE I BiH! Bakir napao predsednicu: jeb*m ti mater, kobilo ustaška! Kolinda: Hrvatska i fašizam to je nonsens

- Izvršiteljima ćemo zakonom zabraniti da dugove naplaćuju preko nekretnine koja je jedino prebivalište za dužnika i njegovu porodicu. Dodatno tražimo i da im se zabrani da izvršavaju naplatu dugova od građana koji imaju primanja manja od 50 hiljada dinara, odnosno 100 hiljada mesečno kumulativno kao domaćinstvo. Građanima se mora pružiti šansa da svoje dugove vrate na vreme i bez previsokih kamata koje im često ugrožavaju samu egzistenciju - poručio je narodni poslanik i predsednik POKS Žika Gojković.

Žika Gojković

*Žika Gojković, Foto: POKS

PROČITAJTE: VERNICI ĆE MORATI DA ODLUČE Formirana organizacija unutar SPC: Vladika Maksim pokrenuo zlokoban NATO projekat

POKS se zalaže za uvođenje ekonomskog sistema po uzoru na onaj iz vremena Kraljevine Srbije, kada su svi poreski obveznici, na čelu sa srpskim kraljem, bili tretirani jednako i kada je država svakom građaninu davala šansu da po fer uslovima otplati svoje dugove pošteno i u skladu sa mogućnostima.

Scroll to top