Ana trenutno uživa gotovo nezabeleženu podršku.

-Ovi iz opozicije se svakog dana pet puta svađaju da bi jednom seli da se dogovore o nečemu. Opozicija van parlamenta ucenjuje opoziciju koja je u parlamentu da izađe iz Skupštine i oni moraju da izađu jer ne mogu sami da pređu cenzus. I nisu njima problem ni Vučić, ni mediji, ni izborni uslovi. Opozicija u Srbiji je kao fudbalski klub koji se priprema i kada treba da igrate utakmicu vi kažete "nećemo da izađemo na teren, vidite koliko navijača imaju ovi crveni i plavi, a mi žuti nemao deset navijača i nećemo zbog toga da igramo". Upravo to je problem opozicije - mali broj navijača, dok je veliki broj navijača na strani stranaka koje čine vlast. Tom delu opozicije koji će bojkovati izbore želim srećan boravak van parlamenta naredne četiri godine - rekao je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma gostujući na TV PRVA.

 

-Politička scena je takva da kada vi izađete na izbore nećete reći "mi izlazimo na izbore da bi izgubili i nemamo kandidate ni za ministre, ni za premijera". Ja vrlo dobro znam kako se bira predsednik Vlade, da kada završe izbori predsednik Republike poziva stranku koja ima najveći broj mandata u parlamentu. Ali mi, koalicija SPS – Jedinstvena Srbija izlazi sa ponudom, a ponuda su rezultati koje ostvario Ivica Dačić kao ministar inostranih poslova i zato je Ivica Dačić naš kandidat za premijera. Dačićevi rezultati imaju takvu vrednost da svi zajedno ministri inostranih poslova u zadnjih 20 godina nemaju takav rezultat", izjavio je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

Dragam Marković Palma

*Dragam Marković Palma / FOTO: Tanjug/Dušan Aničić

-Ono što radi danas Vlada Srbije, sve je to predložio predsednik Republike Aleksandar Vučić, a realizovalo nekoliko ministara, a jedan od njih je Ivica Dačić. Ja i moja politička partija Jedinstvena Srbija imamo svoj stav od koga nećemo nikada odustati, a to je da je porodica osnovni stub svega i porodica mora da bude na prvom mestu. Platforma i program koalicije SPS – Jedinstvena Srbija je borba protiv bele kuge, socijalna pravda, pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji, nova radna mesta, da zaustavimo mlade da odlaze iz zemlje i da se napravi kriterijum i da se povećaju plate onima koji rade težak posao, a to su policija, vojska, sudstvo, prosveta i zdravstvo. Koalicija SPS – Jedinstvena Srbija na narednim izborima očekuje veliki broj glasova, jer i Dačić i ja imamo šta da pričamo šta smo radili i šta ćemo raditi u narednom periodu. I kada se saberu glasovi mi ćemo reći "evo mi smo druga politička snaga u Srbiji i siguran sam da ćemo po broju glasova biti na drugom mestu" - kaže Marković.

PROČITAJTE: VUČIĆEVA ČISTKA U SNS I VLADI: Samo 1 ministar od sadašnjih će ostati!

-Mi danas u Srbiji nažalost imamo na jednog političara tri analitičara i ne zna se da li su gori neki političari ili analitičari. 80 posto političara nikada u životu ništa nije radilo, samo konstatuju i kritikuju, bez programa i bez dela, bez izveštaja o radu. Prioritet onih koji se bave politikom treba da bude izveštaj o radu i program za naredni period, pa tek treća tačka da bude kritika nekih drugih - izjavio predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

(BalkansPress / Izvor: Alo.rs)

Scroll to top