Da dvoličnost i interesi vode prištinske političare dokazalo se i u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija, gde je večeras srpski šef diplomatije Ivica Dačić pokazao Izvod iz matične krige rođenih Vljore Čitaku. Iako se godinama predano bori za priznavanje tzv. države Kosovo, predstavnica Prištine bez imalo stida koristi dokument u kome piše da je državljanin Republike Srbije! I nijednog momenta nije podnela zahtev za otpust iz našeg državljanstva!

 

- Kao pokazatelj teškog oboljenja epidemija laži prisutnog na KiM, može da posvedoči i velika laž koju je gospođa Vljora Čitaku iznosila na sednicama ovog tela da Albanci u Srbiji nisu imali pravo na upotrebu albanskog jezika i pisma. Kao potvrdu toj laži, pokazaću vam kako je izgledao dokument koji su izdavale srpske vlasti 1990. godine, kada je Vljora Čitaku imala 10 godina. Pokazaću vam izvod iz matične knjige rođenih koji je izdat na Kosovu. Čak su i Srbima na KiM izdavana dvojezična dokumenta i to prvo na albanskom, pa onda na srpskom jeziku. Uostalom, kad smo već kod tih dokumenata, Vljora Čitaku je i dalje državljanin Republike Srbije i upisana je u matičnu knjigu rođenih za područje Priština pod brojem 6194 za 1980. godinu! - saopštio je Dačić na sednici SB UN.

Srpski ministar je potom ukazao da Čitaku nikada nije tražila otpust iz našeg državljanstva:

- Možda će ona sada reći da je to za nju nebitno, ali pošto je tu predstavnik Nemačke, neka objasni to njemu, pošto Nemačka traži od svakog Albanca sa Kosova potvrdu o otpustu iz državljanstva Srbije.

Scroll to top