BalkansPress

Dobro došli!

Oko 30 ČLANOVA Glavnog odbora DS napustilo je sednicu ovog tela, jer je lider Zoran Lutovac odbio da se raspravlja o tome gde je nestalo 300.000 evra stranačkih para i da se glasa o zakazivanju izborne skupštine ujedinjenih demokrata.

PROČITAJTE: "JOŠ MALO, PA IDEŠ SVOM ARKANU I MILOŠEVIĆU": Siniši Mihajloviću jezive poruke stižu iz Hrvatske! (FOTO)

Sednicu su, između ostalih, napustili potpredsednica stranke Aleksandra Jerkov, poslanici Balša Božović i Radoslav Milojičić Kena, Branislav Lečić, Slobodan Milosavljević, Miodrag Stanković, šef niških demokrata, Srđan Sandić, predsednik Opštinskog odbora DS na Savskom vencu.

Rukovodstvo stranke, međutim, utvrdilo je da ima kvoruma i nastavilo sednicu GO.

 

Kako saznajemo, nekadašnji ministar Milosavljević tražio je da se usvoji dopuna dnevnog reda i otvori tačka o trošenju 260.000 evra koje je stranci uplatio Dragan Đilas, lider Stranke slobode i pravde, kao i o 40.000 evra prikupljenih na osnovu članarina i priloga. Lutovac je to odbio, kao i zahtev Balše Božovića da se konačno zakaže skupština ujedinjenja demokrata, koje je sa SDS i Zajedno za Srbiju dogovoreno još proletos.

*Foto: V. Danilov

 

Lečić, koji je tražio da govori na sednici GO, ali nije dobio reč, poručio je po napuštanju sale da se to prvi put dogodilo u DS i da "stranka odlazi od svoje suštine". On je negodovao i zbog toga što se lider SzS Nebojša Zelenović obratio članovima GO, uz opasku da bi to imalo smisla da je došlo do ujedinjenja DS, a da nije primereno da sa "pozicije šefa druge političke stranke raspravlja i utiče na politiku, uređenje i finansije demokraata".

*Foto: V. Danilov

PROČITAJTE: MOJ SIN IDE U PRIVATNU, A NE U SELJAČKU DRŽAVNU ŠKOLU! Tamo đaci znaju ko je Dara Bubamara i kažu mu: TVOJA MAMA JE VRH!

Iz DS je saopšteno da je GO doneo odluke o osnivanju Odbora za finansijsko upravljanje i kontrolu, kao i Građanskog demokratskog kluba. Zadatak Odbora za finansije biće da kontroliše, prati i ocenjuje novčane tokove u DS i trošenje stranačkih sredstava, a o tome će brinuti Vida Ognjenović, Đorđe Pavićević, Zoran Ivošević, Žarko Trebješanin, Kornelija Bukač, interna revizorka, Dragor Hiber, Gojko Božović, kao i Danilo Šuković.

*Foto: V. Danilov

Lutovac je rekao da je veoma važno da DS vrati dug koji je napravljen u prošlosti i zamolio članove i simpatizere da im pomognu prilozima, kako ne bi zavisili ni od koga, a "posebno ne od centara moći izvan stranke".

Ideja je i da novoosnovani Građansko demokratski klub okupi nezavisne i ugledne intelektalce koji će raspravljati o važnim političkim i društvenim temama, iznositi kritičke osvrte, ali i kreirati predloge za rešavanje problema.

(Izvor i foto: Novosti.rs)

Scroll to top