BalkansPress

Dobro došli!

Zemljotres jačine 3.2 stepeni Rihterove skale pogodio je noćas u 1.28 časova Kikindu, saopštio je Republički seizmološki zavod.

 PROČITAJTE: 

Kako piše Vojvodina meteo, zemljotres se dogodio na dubini od 15 kilometara.

 

Potres ovakvog inteziteta može da izazove vrlo mala oštećenja na objektima u epicentralnoj oblasti.

Intezitet u epicentru procenjen je na IV-V stepena Merkalijeve skale, a takvi zemljotresi ne izazivaju materijalnu štetu na objektima.

Na društvenoj mreži Tviter od noćas se komentariše zemljotres, a neki korisnici su stigli i da se našale.

- Najviše volim da hodam po mraku u kući i onda se sapletem o patiku pa udarim glavom o vrata, onda se desi blagi zemljotres u celoj kući i usput padne šerpa sa treće police u kuhinjii, a majka psuje iz sobe neke kletve ne dao Bog da se ostvare ima pola familije da pomre - naveo je jedan od Tviteraša.

 

Druge je zemljotres potpuno iznenadio i naterao da ostanu budni tokom cele noći.

Zemljotres je procenjen na IV-V stepeni Merkalijeve skale.

Zemljotres i u Draču

Seizmološki zavod registrovao je jutros oko 4.00 sata i zemljotres srednje jačine s epicentrom kod albanskog grada Drača.

Kako se navodi, zemljotres te jačine nije mogao izazvati veću materijalnu štetu.

"Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, u 4 časa i 14 minuta, registrovao zemljotres srednje jačine, sa epicentrom 20 km severno od Drača. Jačina zemljotresa u žarištu iznosila je 3.7 jedinica Rihterove skale, što odgovara epicentralnom intenzitetu od V-VI stepeni Merkalijeve skale", navode iz Zavoda.

Prema preliminarnim podacima obrade, žarište ovog zemljotresa locirano je na dubini od 10 km, prenosi RTCG.

"Ovaj zemljotres nije mogao izazvati materijalne štete u epicentralnom području", istakli su iz Seizmološkog zavoda Crne Gore.

 (BalkansPress / Izvor: Blic.rs)

Scroll to top