Meteorolog Nedeljko Todorović kaže da je bilo i toplijih zima, ali kako dodaje, turbulenicije u promeni vremena su očekivane za svako godišnje doba i biće ih još.

- Do kraja feburara biće natprosečno toplo i temperatura će da ide do 15 stepeni, biće sličnih promena na po par dana, ali neće biti značajne razlike u poređenju sa onim kako je do sada bilo. Od nedelje do 12. februara biće ponovo toplo, pa onda očekujemo ponovo sneg na planinama - rekao je Todorović, koji je takođe istakao da se još ne zna hoće li prestonica ove zime da dočeka ozbiljniji sneg.

 

On je takođe govorio i o geomagnetnim olujama.

- Svakih pet - šest dana dogodi se eksplozija na Suncu, čije čestice utiču na magnetno polje koje onda remeti zemaljsko polje i onda sve to osećaju meteoropate u vidu, najčešće glavobolje, ali i drugih promena - rekao je on.

On je ranije najavio da će se do petka, 7. februara zadržati zimsko vreme, sa snežnim padavinama, koje će posebno biti izraženo u centralnoj i južnoj Srbiji.

PROČITAJTE: Dramatični podaci: Izvršitelji plenili hiljade stanova, pa na tajnim licitacijama njihovi rođaci kupovali po 3 puta nižim cenama

Nedeljković je rekao da se novi porast temperature se očekuje 8. februara, a do kraja meseca će se zadržati promenljivo vreme, dok će se u onim toplijim danima maksimalna temperatura kretati između osam i 14 stepeni.

Prema njegovim rečima, ponovno zahlađenje se očekuje oko 12. februara, a vetrovito vreme koje će uslediti pružaće osećaj hladnijeg vremena nego što će to temperatura pokazivati.

Scroll to top