Iako zamoljeni da ne dolaze u Srbiju iz žarišta virusa korona kako se zaraza ne bi proširila po našoj zemlji, mnogi državljani Srbije uporno su nastavili da se vraćaju u poslednjem trenutku pred zatvaranje granica, bez razmišljanja o mogućim katastrofalnim posledicama svojih postupaka.

PROČITAJTE: Kada se vraćate iz kupovine ili sa posla: Da ne prenesete virus u svoj dom, ovo morate da uradite!

Čitava situacija dovela je do očajničke navale na granice Srbije. Veliki broj vozila i putnika sada kolonama čeka na ulazak u Srbiju. Ekipa portala Alo.rs dobila je fotografiju na kojoj se može videti gužvu i nepregledna kolona na graničnom prelazu Batrovci.

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zamolio je našu dijasporu i ljude koji privremeno rade u inostranstvu da se ne vraćaju, a naročito pred praznike i iz zemalja koja važe za krizna žarišta, kako ne bi ugrozili ostatak stanovništva i doveli do daljeg širenja zaraze korona virusom. 

- Procene su da bi se vratilo njih 70.000. Mi nemamo mogućnosti da iskontrolišemo tako nešto. Doći će do nekontrolisanog širenja epidemije. Molim ljude da ne dolaze. Molim vas, ne dolazite jer bi to bio naš kraj - rekao je Vučić da bi samo dva dana kasnije mogao samo da konstatuje o kakvoj se dramatičnoj situaciji radi.

 

*Granica Batrovci

- Molio sam ljude da ne dolaze. Svi su krenuli nazad. Za samo dva dana iz inostranstva se u Srbiju vratilo čak 35.376 srpskih državljana - rekao je Vučić.

PROČITAJTE: Od danas radno vreme skraćeno: Evo kako će raditi pošte, banke, pijace, prodavnice, pekare...

Svi oni su zbog situacije sa korona virusom upućeni da 14 dana provedu u samoizolaciji, ali kao što smo imali prilike da vidimo, mnogi već krše mere samoizolacije i dovode u opasnost ostatak stanovništva u Srbiji.

U kriznim vremenima, neophodne su drastične mere i ako ih se svi budemo pridržavali, mnogo su veće šanse da se nemili događaji amortizuju i ublaže.

Scroll to top