Predsednik opozicione Narodne stranke Vuk Jeremić izviždan je večeras na protestima ispred Skupštine Srbije kojima je pokušao da se priključi. Jeremić je praktično oteran sa stepeništa ispred Doma narodne skupštine, a primio je i udarac u glavu.

Jeremić je, naime, oko 23 sata došao ispred Skupštine Srbije da se pridruži demonstrantima koji protestuju zbog najavljenog uvođenja policijskog časa ovog vikenda. Demonstranti su Jeremiću vikali "Odlazi, odlazi!", a ništa bolje niisu prošli ni drugi politički predstavnici koji su se pojavili na protestima.

PROČITAJTE: SVI PRIZORI HAOSA OD NOĆAS Dramatične slike sukoba na ulicama Beograda (FOTO)

Jeremić se, kako prenose beogradski mediji, najpre popeo na stepenice ispred Skupštine, gde ga je sačekala grupa mladića i rekla mu da tu nije dobrodošao i da siđe.

Kad se spustio na plato, dočekalo ga je nekoliko građana, koji su ga žestoko kritikovali: "Idite među narod, a ne na vrh stepenica! Vodite nas u propast, vi ste i doveli ovoga..." , "Idi u Ameriku"...

Demonstrantni su više puta ponovili da ne žele da u svojim redovima vide bilo kog političara, a u trenutku kada se Jeremić približio vratima skupštine kako bi im pružio podršku, okupljeni su ga praktično oterali.

Demonstranti koji su se okupili ispred Skupštine Srbije nezadovoljni ponovnim uvođenjem policijskog časa u Beogradu.

PROČITAJTE: TRAŽE DA SE SRBIN POVUČE: "Njegova donacija bolnicama me ne zanima, Novak Đoković mora da ode!"

U atmosferi koja je sve vreme na ivici ozbiljnih incidenta letele su limenke i baklje, a u više navrata jer policija bacala suzavac. 

Zbog najave predsednika Aleksandra Vučića da će u Beogradu biti iznova uveden policijski čas, ispred Skupštine Srbije večeras je organizovan protest.

Scroll to top