BalkansPress

Dobro došli!

Republički hidrometeorološki zavod Srbije objavio je sezonsku prognozu koja pokazuje kakvo nas vreme čeka do februara.

Prema sezonskoj prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, tokom sledećih pet meseci vreme će uglavnom biti toplije i suvlje u odnosu na višegodišnji prosek za taj period.

Tako će septembar biti prosečno topao i malo suvlji. Srednja minimalna temperatura vazduha kretaće se u granicama višegodišnjeg proseka. Mesečna količina padavina biće malo manja od tog proseka, prenosi Tanjug.

Oktobar će biti malo topliji i malo suvlji nego prethodnih godina. Srednja minimalna temperatura vazduha biće u granicama višegodišnjeg proseka, odnosno malo iznad proseka.

 

Mesečna količina padavina biće ispod ili u granicama višegodišnjeg proseka, tačnije niža za oko 8 milimetara u odnosu na prosek.

Novembar će biti topliji i sa manje padavina nego inače. Srednja minimalna temperatura vazduha biće malo iznad višegodišnjeg proseka.

Mesečna količina padavina biće ispod ili u granicama višegodišnjeg proseka.

Prema ovoj prognozi, decembar će biti blaži i s manje padavina, srednja minimalna temperatura biće iznad višegodišnjeg proseka, a količina padavina ispod ili u granicama proseka.

januar će biti blaži i s manje padavina od uobičajenog. Srednja minimalna temperatura biće iznad višegodišnjeg proseka, a mesečna količina padavina ispod ili u granicama proseka.

Prognozira se i nešto blaži i suvlji februar sa srednjom minimalnom temperaturom iznad višegodišnjeg proseka i s padavinama koje će biti u granicama višegodišnjeg proseka.

Scroll to top