U okolini Loznice, u ataru sela Vrasina, srušio se vojni avion.

U okolini Loznice, u ataru sela Vrasina, srušio se vojni avion. Avion je leteo iz Donje Borine gde je prema svedočenju jednog od meštanina umalo nije udario u njegovu kuću, nastavio je ka Vrasini. Odjednom se silovito okrenuo kod rudnika Vrasina i praktično pao u dvorište meštanina Vitomira Taskovića.

Meštani Vrasine su iznenađeni, uznemireni i zabrinuti jer kako kažu ni u snu nisu mogli da pretpostave da se ovako nešto pomoglo dogoditi

Na mestu događaja stigle su vatrogasne ekipe, ekipe policije koje obezbeđuju mesto događaja u očekivanju nadležnih državnih istražnih organa.

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić trenutno se nalazi u Turskoj, gde će se sastati sa predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom, ali je prekinuo direktno obraćanje javnosti i osvrnuo se na aktuelne događaje iz Srbije.

Naime, predsednik Vučić je dobio informacije o padu aviona u našoj zemlji, potvrdivši da je reč o vojnoj letelici:

- Dobio sam informaciju da smo imali nesreću sa starim "migom-21" - istakao je Vučić.

POGINUO PILOT, ZA DRUGIM SE TRAGA: Novi detalji avionske nesreće u Brasini

U avionskoj nesreći kod Malog Zvornika prilikom pada letelice MIG-21 poginuo je jedan pilot, za drugim se traga, piše RTS.

Avion se srušio u ataru sela Brasina kod Loznice, prilikom izvršenja redovnog letačkog zadatka jutros oko 9 časova, saopšilo je Ministarstvo odbrane.

Avion je leteo iz Donje Borine gde prema svedočenju jednog od meštanina umalo nije udario u njegovu kuću, nastavio je ka Brasini, javlja reporter "Novosti".

Odjednom se silovito okrenuo kod rudnika Brasina i praktično pao u dvorište meštanina Vitomira Tanaskovića.

Prema svdočenju meštana za "Novosti" čuo se jak prasak, dim i vatra.

Nezvanično meštanin u čije je dvorište pao je povređen.

Scroll to top