BalkansPress

Dobro došli!

Joksimovićeva tvrdi da njoj otvaranje poglavlja najbolje ide i da bi se desio veliki zastoj i haos ukoliko bi na njeno mesto došao neko nov.

Aleksandar Vučić konačan spisak ministara polako privodi kraju, a čija imena se nalaze na njemu nije poznato čak ni njegovim najbližim saradnicima. Panika među aktuelnim ministrima sve veća, a određen broj njih u foto-finišu grčevito se bori da zadrži fotelje.

Da ne prezaju ni od čega da bi produžili boravak u Nemanjinoj 11 najbolje pokazuje primer ministarke za evropske integracije Jadranke Joksimović, koja se, prema našim saznanjima, ovih dana „ubi“ promovišući se i tvrdeći bez blama da Srbija nikada neće ući u EU, ukoliko ona ne ostane u Vladi.

 

- Trudi se da i predsedniku i ljudima u njegovom najbližem okruženju do tančina objasni da je samo ona bogom dana za to ministarstvo. Govori da ima najbolje kontakte sa predstavnicima EU i tamošnjih institucija, da njoj otvaranje poglavlja najbolje ide i da bi se desio veliki zastoj i haos u tom pogledu ukoliko bi na njeno mesto došao neko nov, ko ne zna ni posao ni važne ljude. Neverovatno je koliko ta žena ima visoko mišljenje o sebi, ponaša se kao da je u najmanju ruku već uvela Srbiju u EU - navodi naš izvor, dodajući da se Joksimovićevoj fotelja zaista klima.

Predsednik Vučić je pre nekoliko dana kada je otvoreno rekao da će nastojati da u novoj vladi bude veliki broj novih ljudi, iako to, naveo je, nije lako jer su mnogi iz njegove stranke navikli na visoke funkcije, kao i da se voze automobilom sa rotacijom.

Politikolog Jelena Vukoičić navela je za naš list da svi ljudi koji imaju visoke funkcije i koji su osetili moć i navikli na nju veoma teško podnose i samu pomisao da je mogu izgubiti.

- Zato je logično i očekivano da svoju poziciju ne prepuštaju nekom drugom bez prethodne borbe. Takođe, veliki problem je i što je stranka SNS postala daleko jača od svih drugih stranaka zajedno i svi visoki funkcioneri partije i ministri verovatno počinju da doživljavaju sebe kao veoma značajne, pa i nezamenljive jer se prosto identifikuju sa strankom. Suština je da niko nije nezamenljiv, čak i ako je neko dobro obavljao svoju funkciju, treba da ode ako se smatra da je dostigao svoj maksimum u tom poslu i da neko drugi treba da nastavi - zaključila je naša sagovornica.

Scroll to top