BalkansPress

Dobro došli!

Enis Ćerka imenovan je za savetnika kosovskog ministra pravde i ekspresno otpušten, pošto je bio osumnjičen da je umešan u šverc 113 kilograma droge u decembru 2018. godine, javljaju kosovski mediji.

Kabinet ministra pravde Seljima Seljimija prihvatio je da je "Enis Ćerka imenovan za spoljnog savetnika ministarstva pravde" i da je "odluka potpisana i otišla u administraciju kao i svaka druga", prenosi Koha.

Iz ministarstva pravde naveli su da je Ćerka imenovani spoljni savetnik nakon što je protiv njega obustavljena istraga.

PROČITAJTE: AMBASADOR LAZANSKI O RATU U KARABAHU: Azerbejdžan je duplo jači, Turci smeju da rade ono što im Moskva dozvoli

 

Ćerka je postao poznat javnosti kada je uhapšen na makedonskoj granici, jer je u vozilu kojim je upravljao bilo 113 kilograma heroina.

Mediji su tada izvestili da je radio kao vozač u kosovskom birou osiguranja, na čelu sa Ganijem Tačijem, bratom kosovskog predsednika Hašima Tačija.

Ipak, otpušten je pošto su kosovski mediji objavili da je bio osumnjičen za šverc heroina, navodi RTS.

Zaplenjen heroin i kokain

*Zaplenjen heroin i kokain, Foto: MUP

Sud je Ćerki odredio mesec dana pritvora, ali su on i još dvojica osumnjičenih - njegov brat Selim Ćerka i Gent Seljaci, pušteni iz pritvora nedelju dana kasnije, sa nalogom da se javljaju policijskoj stanici.

Enis i Seljim Ćerka i Gent Seljaci nisu obuhvaćeni optužnicom protiv grupe uhapšenih, uhvaćenih sa 113 kilograma droge.

O ovom slučaju pokrenut je sudski postupak u Osnovnom sudu u Prištini, i to protiv osumnjičenih Džemailja Šalje, Sadika Šalje, Iskendera Salle, Aljbana Gašija i Ljabinota Zeneljaja.

Scroll to top