BalkansPress

Dobro došli!

Patrijarh srpski Irinej nalazi se u teškom zdravstvenom stanju, a lekari čine sve što je u njihovoj moći kako bi ga stabilizovali.

Patrijarh je trenutno priključen na aprate za održavanje rada vitalnih organa.

Konzilijum lekara Vojno-medicinske bolnice Karaburma, potmognut kolegama iz Rusije od 3.50 noćas se bori za patrijarha Irineja.

Vučić o stanju patrijarha

Patrijarh Irinej se nalazi u teškom stanju - rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je dodao da je patrijarh pre tačno 55 minuta intubiran i da se lekari bore na njegov život.

- Hvala Bogu živ je. Bio je u boljem stanju danas pre tri sata, kada su neki mediji objavili da je preminuo. Sada je to stanje teško. Pre 55 minuta je intubiran - rekao je Vučić.

 

- Goran Stevanović je u crvenoj zoni. Pokušavaju da patrijarha, dok je intubiran, jer ranije nije moglo, okreću sa leve na desnu stranu da proizvedu drenažu pluća - objasnio je Vučcih.

Istakao je da je teško bilo šta prognozirati "osim da se molimo Bogu".

- Reč je o velikom čoveku koji je svojim dobrim delima zadužio Srbiju i celokupan srpski narod. - rekao je on.

Stanje srpskog patrijarha Irineja je pogoršano noćas. Vladika Stefan Šarić, vikarni episkop patrijarha i starešina Hrama Svetog Save, rekao je danas za "Blic" da o patrijarhu SPC brinu lekari iz Srbije i Ruske federacije.

- Zabrinuti smo, očekivali smo da će se stvari razvijati u drugom pravcu - rekao je vladika Šarić.

Podsetimo, Poglavar Srpske pravoslavne crkve (SPC) je 5. novembra hospitalizovan na Vojnomedicinskom centru Karaburma, nakon što je posle redovnog testiranja, dan ranije, potvrđeno da je pozitivan na korona virus.

Scroll to top