BalkansPress

Dobro došli!

Molim ljude da slušaju svoju državu, jer će se ponašati odgovorno i uzeti one vakcine koje budu registrovane, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić povodom komentara koji se povodom vakcinacije plasiraju na društvenim mrežama.

“Ne mogu više da slušam da je zemlja četvrtasta, da se od vakcina umire posle 6 meseci.

Da se niko ne naljuti, ali mnogo ludaka misli da su postali sve od kako postoje socijalne mreže i uništavaju živote ljudi i budućnost mladih ljudi”, rekao je Vučić za Prva TV u Nišu upitan da prokomentariše kontroverzna mišljenja oko vakcina i da li će biti obavezne.

 

Vučić kaže da ako neka od ozbiljnih zemalja registruje vakcinu mi ćemo je uzeti i davati, kao i da će se o njenom primanju najpre videti sa zdravstvenim radnicima, vojskom, policijom i komunalnim preduzećima.

“Ako nećete da primite, nemojte”, poručio je i dodao da bi onda bilo fer da takvi kažu da ako se razbole od korone neće ići u bolnicu.

predsednik

*Foto: Tanjig / AP

PROČITAJTE: PREMINUO MIŠA ALEKSIĆ: Legendarni basista Riblje čorbe izgubio životnu bitku

Napominje da je do sada bilo mnogo onih koji su primljeni u bolnicu, pa su posle rekli da su pogrešili.

“Hvala im na tome. Ali govorim zbog onih lažova i prevaranata na društvenim mrežama koji dobro znaju da lažu i varaju poštene ljude, a neke od njih mogu da odvedu i u smrt neodgovornim ponašanjem”, ukazao je Vučić.

 

On je istakao da Srbija još nije uzela vakcine, jer još nisu registrovane u njihovim zemljama.

“Ne možete vi da kažete Kini, Rusiji ili Americi kada oni registruju da vakcina ne valja.

korona

*Foto: Tanjig / AP

PROČITAJTE: PRVI SU OTKRILI VAKCINU I SADA PROGNOZIRAJU Ruski naučnici objavili kada COVID-19 konačno slabi i kada ćemo razviti imunitet stada

Nije realno, ali čim registruju, mi se borimo i naručujemo količine”, istakao je Vučić.

On je rekao da će se borba protiv korone nastaviti i vakcinacijom i većim testiranjem, pozvao je ljude da se bore za sebe, a lekarima u celoj Srbiji zahvalio, jer su, kako je kazao, pravi junaci.

Scroll to top