BalkansPress

Dobro došli!

Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru saopštilo je danas da je obdukcionim nalazom utvrđeno da je lider Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić umro prirodnom smrću koja je nastupila kao posledica naglog pogoršanja funkcije i prestanka rada srca.

Više javno tužilaštvo je, kako se navodi u saopštenju, postupajući po krivičnoj prijavi koju je podneo njegov sin Usame Zukorlić protiv N. N. lica zbog krivičnog dela teško ubistvo, odredilo ekshumaciju radi obdukcije posmrtnih ostataka tela kao i hemijsko-toksikološku analizu bioloških ostataka u cilju uvažavanja uzroka smrti muftije.

PROČITAJTE: ZAHAROVA: Zar su ovo „prijatelji“ Srbije? – Zapad je dužan Srbima a ne suprotno!

 

U saopštenju se navodi da je juče Zavod za sudsku medicinu u Nišu dostavio Višem javnom tužilaštvu u Novom Pazaru objedinjeni nalaz i mišljenje zajedno sa nalazom i mišljenjem Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika Novi Sad, u kojem je navedeno da izmerene vrednosti koncentracije toksičkih metala i metaloida u uzorcima se nalaze u okviru normalnih vrednosti za ove vrste uzoraka i ne predstavljaju neposredan ni posredan uzrok akutne i hronične intoksikacije i time nisu uzrok smrti Zukorlića.

*Foto: Tanjug / Rade Prelić

PROČITAJTE. KADIROV: Spremni smo da pređemo u bilo koju državu kada završimo u Donjecku i Lugansku!

U saopštenju se dodaje da je "uzimajući u obzir celokupnu medicinsku dokumentaciju sada pokojnog Muamera Zukorlića i obdukcioni nalaz, smrt prirodnog porekla, te da je nastupila kao posledica naglog pogoršanja funkcije i sledstvenog prestanka rada srca na terenu od ranije prisutnog teškog i progresivnog oboljenja srca".

 

Oglasila se i supruga Elma

Elma Elfić, muftijina druga supruga, objavila je na svom Instagram nalogu da su poznati rezultati obdukcije.

- Danas, izveštajem obducenata smo saznali da nismo zakasnili, aorta nije pukla, umro je prirodnom smrću prestankom rada srca - napisala je Elma.

Hvala Bogu nije ni otrovan, jer ko god ga je poznavao mogao ga je samo voleti.

Scroll to top